30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Yakup Saral yakalandı

"Umut Davası" sanıklarından Muzaffer Dağdeviren'in Fatih Camii'ndeki cenazesinde, Sedat Şahin'in adamlarına saldırı düzenleyeceği iddia edilen grubun lideri Yakup Kenan Saral yakalandı.

Bir mafya hesaplaşması sonucu öldürüldüğü öne sürülen Dağdeviren'in ölümünün ardından, İstanbul Haliç Köprüsü üzerinde silah deposu haline getirilen Toyota marka çalıntı bir otomobil ele geçirilmiş, otomobilde yapılan aramalarda 3 adet Kalaşnikof marka silah, 2 adet 14'lü tabanca, satır ve el bombası ele geçirilmişti. Daha sonra yapılan soruşturmada, bu silahların, Muzaffer Dağdeviren'in Fatih Camii'ndeki cenaze namazı sırasında Sedat Şahin'in adamlarına silahlı saldırı düzenlenmesi doğrultusunda hazırlanan planda kullanılacağı anlaşıldı.

Haliç'te durdurulan araçta yakalanan Cumhur Balaban, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, silah deposu otomobilden kaçan kişinin Yakup Kenan Saral olduğu belirlenmişti. Bunun üzerine harekete geçen Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Yakup Saral'ı, Üsküdar'da saklandığı bir evde yakaladı.

İtalya'da öldürülen Hüseyin Saral'ın intikamını almak amacıyla Sedat Şahin'in adamlarıyla avukat Atalay Cebesoy'a yönelik ölüm emirlerini verdiği iddiaları kesin bir dille yalanlanırken, Haliç Köprüsü'nde ele geçen silahların Yakup Kenan Saral'a ait olduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 00:19:29
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 23:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?