3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

'Yeşil' son anda kaçtı

İstanbul'un çeşitli semtlerinde düzenlenen "Şafak Operasyonu"nda Susurluk olaylarıyla adını duyuran "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen haraç çetesi çökertildi. Aralarında Murat Yıldırım'ın da bulunduğu 14 zanlı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mahmut Yıldırım'ın adının kullanılarak işadamlarından haraç toplandığı bilgisi üzerine harekete geçen Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, çeteyi çökertmek için soruşturma başlattı. İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün de teknik-takip ve istihbarat desteğini de alan ekipler, çetenin yapısını ve elemanlarının kimliklerini tek tek tespit etti.

Ardından mahkemeden arama kararını da alan ekipler, İstanbul'un çeşitli semtlerinde 5 ayrı adrese baskın düzenledi. Aralarında keskin nişancıların bulunduğu Özel Harekat Timleri ile birlikte yapılan "Şafak" adlı operasyonda 14 kişi yakalandı.

"Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ın da bulunduğu zanlılar sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Operasyon sırasında Mahmut Yıldırım'ın polisin elinden son anda kaçıtığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 13:41:39
Güncelleme :14 Şubat 2006 Salı 19:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?