3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Zeytinburnu'nda tecavüzcü gerginliği

Zeytinburnu'nda 8 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz girişiminde bulunan bir kişi vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Yenidoğan Mahallesi 50. Sokak üzerindeki bir apartmanın önünde oynayan H.Ö.'ye, kimliği öğrenilemeyen bir kişi tarafından apartmanın merdiven boşluğuna indirilerek tecavüz girişiminde bulunuldu. Bu sırada apartmanda oturan bir yakınını görmeye gelen Yasin Can adlı şahıs ve arkadaşı, adının E.O. olduğu öğrenilen şüpheliyi fark etti. Can'ı gören E.O. toparlanıp kaçmaya başladı. Can, peşinden koştuğu E.O.'yu minibüse binerken yakalayıp polise teslim etti. 

Polis merkezine götürülen E.O. için çevrede toplanan 20 kadar vatandaş, şahsı linç etmek için saatlerce bekledi. E.O. arka kapıdan çıkarılarak sağlık kontrolüne götürüldü. Güvenlik önlemleri altında tekrar polis merkezine getirilen E.O. sorguya alındı. 

Zanlıyı yakalayan Yasin Can, apartmana bir akrabalarını ziyaret etmek amacıyla gittiğini belirterek, "Apartman kapısından bir adam çıktı. Kaçmaya başladı. Kemerini düzeltiyordu. İçeri girdiğimde kızı gördüm. Pantolonunu giyiyordu ve ağlıyordu. Kendisine bir şey yapıp yapmadığını söyledim. Yaptığını söyleyince peşinden koştuk. Minibüse binerken yakaladık. Polise teslim ettik" dedi. 

H.Ö.'nün dayısı Mustafa Yılmaz ise, "Böyle insanların toplumda yeri olmamalı. Kendini tatmin etmek istiyorsan bunun türlü yolu var. Bu insanlık dışı bir davranış" diye konuştu. 

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 01:05:19
Güncelleme :9 Ağustos 2006 Çarşamba 14:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf IP: 85.106.178.xxx Tarih : 12.08.2006 17:17:00
boyle adamları halka bırakmak gerekır