2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Halkın da sarayı oldu

Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar halkının yararlanması için ilk defa “Halk Sarayı” adıyla büyük bir Kültür merkezi ve nikâh salonu yaptı. “Krallara değil, Halka saray” sloganıyla yola çıkan Başkan Feyzullah Kıyıklık, Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi’nin izlerini taşıyan ve yaklaşık 6 bin metre kare alan üzerine inşa edilen Halk Sarayı’nı 8 ay gibi kısa bir zamanda bitirdi.

Bağcılar halkının 4 dönem seçimlerde daima kendilerini seçtiğini hatırlatan Başkan Feyzullah Kıyıklık şunları söylüyor:

“Biz halkımızın bize gösterdiği sevgiye ve ilgiye, onlara layık hizmet üreterek cevap vermeye çalışıyoruz. Bağcılar halkı, ekonomik alanda geliştikçe, kültürel alanda da kendini geliştirmeye çalışıyor ve bizden kültür merkezi istiyor. Biz de, önce Bağcılar Kültür Merkezi’ni sonra da Halk Sarayı’nı yaparak, halkın ihtiyacına cevap vermeye çalışıyoruz. Her iki kültür merkezimizde, halkımızın kültür hayatını zenginleştirecek, İstanbul kültürüne uyum sağlamasına katkıda bulunacak kültürel etkinlikler gerçekleştiriyoruz.”

Saray'ın özellikleri ise şöyle:
“Bodrum katta 175 m2’lik giriş fuayesinden, 2 asansör ve ana merdivenle zemin kata ulaşılıyor. Zemin katta 400 kişilik Anfili Nikah Salonu, Fuaye, Vip Salonu, girişleri farklı 2 Gelin Odası, ve Açık Düğün Salonuna açılan Tebrik Salonu mevcut. Binanın arkasında 1480 m2 alanda 8 Adet Tekstil Çadır örtüleri ile Açık Düğün Alanı bulunuyor.

Ayrıca açık alana hizmet veren 168 metrekare Sahne ve Sahnenin iki yanında 6 metre yüksekliğe ulaşan kademeli havuzlar, Self Servis Büfe, Mutfak ve WC’ler yer alıyor. Çocuk Oyun Gruplarıyla Yeşil Alan da aynı bahçe içinde.



1. katta 500 kişi kapasiteli Yemek Salonu, Kabul Salonu ve 13 m2’lik tam kapasiteli Mutfak mevcut.



Teras katı da gerektiğinde 500 kişilik Açık Düğün Alanı olarak kullanılabilecek şekilde düzenlendi.



Binanın bodrum katında Dökümcüler Caddesi cephesinde 20 m2’lik 4 dükkân, 30 araç kapasiteli Otopark ve İdâri Bölüm Ofisleri bulunuyor.



Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, Halk Sarayı’nın, ihtiyaç duyulduğunda aynı anda 4 ayrı program yapılabilecek kapasitede düzenlendiğini belirtiyor.















Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 06:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Lalenur DİZDAR IP: 85.102.113.xxx Tarih : 14.03.2008 11:35:42

Feyzullah Kıyıklık'nın milletvekılı secilmesine bağcılar halkından bır vatandaş olarak çok sevindim. Ama bağcılarımızı bırakmasına da çok üzüldüm. Gercekten Başkan olduğu dönemde Bağcıları gerek kültürel gerek ekonomik çevresel düzenının çok geliştirdiğini görüyorum. Umarım yeni görevinde de yeni güzel başarılar hep ismile beraber anılır .