18
Haziran
2024
Salı
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Kent konseyi toplantısı

Bağcılar Belediyesi tarafından 30.'su düzenlenen Kent Konseyi, "Okullardaki şiddet ve gençliğin sorunları" konusunu ele aldı.

Bağcılar Belediyesi tarafından 30.'su düzenlenen Kent Konseyi 7 Nisan 2006 Cuma günü Bağcılar Halk Sarayı'nda gerçekleştirildi. Kent Konseyi'nin gündemi ise son zamanlarda artan "Okullardaki şiddet ve gençliğin sorunları" konusu oldu. Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın konuşmasıyla başlayan toplantıya, İstanbul Milletvekilleri'nden Sami Uslu, Ünal Kaçır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ ve "Türk Aynştaynı" Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açlış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı, okuldaki şiddetin ve gençlik sorunlarının temelinde, aile, çevre, okul etkenlerinin yanı sıra medyanın da yanlış modelleri yüceltmesinin en önemli etken olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu ise yaptığı konuşmada geçmişle gelecek arasında atılmış, yıkılmış köprünün tekrar kurulması gerektiğini vurguladı. Sinanoğlu, "Çocuklar yalnızlığa itiliyor. Kültürümüz, örf adetlerimiz, dilimiz ve tarih bilincimiz öğretilmiyor. Aileler geniş ailelerden çekirdek ailelerine dönüştüğü için bağlar koparılıyor. Şiddetin bitirilmesini istiyorsak mutlaka çocuklarımızın hem zihnini hem de gönlünü geliştirmemiz gerekiyor. Gönüllerimizin terbiye edilmesi gerekiyor. Amacımız insanın içindeki en üstün insanlık özelleklerini ortaya çıkarmak olmalıdır" dedi.

Öğrencilerden söz alan Eda Çarpan ise özellikle erkek öğrencilerin mafya türü dizilerden, karakterlerden çok etkilendiklerini ve öğrendiklerini okullarda sergilediklerini belirterek, bu tür programlara engel olunması gerektiğini söyledi.

Kent Konseyi, çözüm önerilerinin sunumu ve değerlendirme konuşmalarıyla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 16:19:05
Güncelleme :8 Nisan 2006 Cumartesi 16:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?