16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

En anlamlı 8 Mart kutlaması

Bayrampaşa Belediyesi Hanımlar Koordinasyon Merkezi tarafından kurulan “Hayır Çarşısı” kapılarını 8 Mart Dünya Kadınlar gününde açtı.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programı kapsamında; Bayrampaşa Belediyesi Hanımlar Koordinasyon Merkezi tarafından kurulan “Hayır Çarşısı” hizmete açıldı.

Bayrampaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Hüseyin Bürge’nin yanı sıra Hayır Çarsısı’nın Onursal Başkanı Fatma Bürge, Bayrampaşa Kaymakamı Dursun Gencer ve eşi Figen Gencer, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Aydıner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının eşi Özdeyiş Topbaş, Bayrampaşalı hanımlar ve pek çok davetli katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Bürge’nin eşi ve Hayır Çarşısı’nın Onursal Başkanı Fatma Bürge; kadınların, sosyal hayatın her alanındaki varolma çabalarıyla yarınlarımıza köprü olduğunu belirterek “Bugün onlar, yeniden büyük Türkiye’nin inşasına harç taşıyor. Samimi dileğim, hanım kardeşlerimizin tüm bu çabalarının karşılıksız kalmamasıdır” dedi.

“Yaşanılan sıkıntılardan kurtaracak olanlar da yine annelerdir” diyen Bürge; “Biz kadınlar bugün burada bir meşale daha yaktık. Sayın Başkanımızın destekleriyle; Bayrampaşa Belediyesi Hanımlar Koordinasyon Merkezi olarak ‘Sizin fazlanız, onların eksiği olabilir’ sloganı ile yola çıkarak ‘Hayır Çarşısı’ nı kurduk. Gelin hep birlikte hayırda yarışalım” diye konuştu.

Hayır çarşısı ve işleyişi hakkında bilgiler veren Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ise şunları söyledi:
“Merkezimizde tekstil firmalarının ihracat fazlası mallar ile Bayrampaşalı hemşerilerimiz ihtiyaç fazlası elbiseleri toplanarak kuru temizleme ve ütüleme işlemlerinden geçirilerek sınıflandırılıyor. Bir mağaza titizliğinde raflarda ve askılarda sergilenen bu ürünler, bir taraftan da ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Burada yapılan yardımlar devasa boyutlarda değil ama paylaşılan öyle bir şey var ki, herşeye yetecek kadar büyük. Bayrampaşa Belediyesi olarak yasaların ve vicdanımızın bize yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Hayır Çarşısı’nda olduğu gibi hayırda yarışan erdem sahibi kardeşlerimizi tebrik ediyorum.”

Sohbet, şiir, müzik ve tanıtım filmi gösterimi ile Hayır Çarşısı açılışının gerçekleştirildi. Törenin finalinde ünlü ses sanatçısı Coşkun Sabah sesiyle davetlilere hoş saatler yaşattı.

.
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 00:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?