23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Haskova'da iftar çadırı

Bayrampaşa Belediyesi organizasyonunda, 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' sloganı ile yola çıkan 'Bereket Konvoyu', iftar çadırı kurulmayı planladığı 7 ülkeden ilki olan Bulgaristan'daki son çadırını bugün Haskova Kenti'nde kurdu.

Bayrampaşa Belediyesi'nin organize ettiği 'Bereket Konvoyu', Balkanlar'daki Türkler'e iftar vermeye devam ediyor. 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' sloganıyla yola çıkan konvoya, Bulgaristan'ın Haskova Kenti'nde yoğun yağmur ve soğuğa rağmen ilgi oldukça fazlaydı.

Bayrampaşa Belediyesi, iftar çadırını Haskova'da yağmur altında kurdu. Yoğun yağmura ve soğuğa rağmen, ekibin özenli çalışmaları sayesinde çadırlar kuruldu. Yemekler hazırlandıktan sonra, halkın büyük ilgi gösterdiği çadır önünde kuyruklar oluştu.

Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı, dualar edildi, ilahiler okundu. Organizasyona katılan soydaşlar, iftar yemeğinden ve sonrasında düzenlenen faaliyetlerden duydukları mutluluğu dile getirdi.

Organizasyonla ilgili olarak konuşan Haskova Bölge Müftüsü Faik Hacımurat, "Haskova'da bütün Müslümanlar, sizin gelmeniz nedeniyle büyük heyecan yaşıyor. 2 gündür sizi bekliyoruz. Böyle bir iftarın yapılması dolayısıyla buradaki bütün Müslümanlar adına size memnuniyetimizi nasıl göstersek azdır, size asla kıymetinizi ifade edemeyiz. Onun için biz Haskova Müftülüğü ve tüm Müslümanlar adına sizin bu yaptığınız iftar organizasyonunu candan selamlıyoruz. Belediyenizi candan selamlıyor ve Türkiye'den gelen bu tür faaliyetlerin artmasını bekliyoruz" dedi.
Ramazan'da Haskova'da 13 yerde mescitlerde ve camilerde teravih namazı kılındığını aktaran Hacımurat, "Birkaç gün sonra da mescitlerde iftar yemekleri vereceğiz. İslam Enstitüsü'nden gelen arkadaşlar buradaki arkadaşlara vaazlar verip, nasihat ediyor. Onlardan Allah razı olsun. Sizin de buraya gelmenizden sonra mescitlerimizde teravih namazlarımız daha zengin olacak inşallah, bundan öte Cenab-ı Allah sağlıklı olarak sonuna ulaştırmayı nasip eylesin" diye konuştu.

İftar çadırlarında yemek yiyen Türkler de, "Allah razı olsun, biz de dünden beri sizi büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bu organizasyondan ve sizin burada olmanızdan çok memnun olduk. Allah yardımcınız olsun. İnşallah bundan sonra da devamı gelir" diyerek duygularını ifade etti.

Organizasyon çerçevesinde iftar sonrası çeşitli gösteriler düzenlenirken, Haskova halkı, sema gösterilerini, çocuklar için düzenlenen etkinlikleri, musiki ekibini ve sahneye çıkan sanatçıları büyük bir ilgiyle takip etti.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 00:11:21
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 06:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?