15
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Zorba Beyoğlu'nda

Beyoğlu Belediyesi organizasyonuyla ülkemize gelecek olan Mısır-Kahire Opera ve Balesi; Kazancakis’in ünlü eseri “Zorba”yı engelliler için sahneleyecek. Etkinlik 12 Eylül 2004 saat; 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; engellilere ayrı bir önem verdiklerini, onlar için zaman zaman gerçekleştirilen etkinliklere bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Zorba’nın, Mısır-Kahire Opera ve Bale Topluluğu tarafından engelli çocuklar yararına İstanbul’da sahnelenecek olmasının önemine işaret eden Demircan; “Zorba için gelecek seyircilerimiz, sahnenin büyülü ortamında dünyaca tanınmış bir eseri zevkle seyredecekler ve engelli kardeşlerimize yardım etmiş olmanın da mutluluğunu yaşayacaklar. Bu yüzden herkesi Zorba’yı izlemeye ve bu organizasyonumuza katkı sağlamaya çağırıyorum” dedi.

Konsere; Fransa Prensi Jean Pascal Hesse, Mısır Kültür Bakanı Yardımcısı Abdul Menheim Kamel, Atina Belediye Başkan Yardımcısı George Skiados davetli olarak katılacaklar.

BM Gönüllü İyi Niyet Elçisi Melek Keçecioğlu’nun girişimleriyle Birleşmiş Milletler tarafından da desteklenen ve “Bir Sevgi İsteriz” sloganıyla hazırlanan etkinliğin biletleri “Biletix” tarafından satılıyor.

Ayrıca; konserden elde edilecek gelirin bir kısmı da AIDS hastalığı ile savaşan Y.O.’ya verilecek. Konseri Y.O’da izleyecek.



Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 16:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?