18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Eminönü Belediyesi, Sabah Gazetesi'ni yalanladı

Eminönü Belediyesi, Sabah Gazetesi'ni yalanlıyor. Sabah, 12 Eylül'deki nüshasında sürmanşetten verdiği haberinde, 3 Ekim 2005 Türkiye-AB müzakere Görüşmeleri öncesi düzenlenen “Medeniyetler Buluşuyor” konseri ve resepsiyonunun iptal edildiğini yazmıştı. Ancak, Eminönü Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, organizasyonun yapılacağı duyuruldu. Açıklamada, "İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Eminönü Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen etkinliğe Avrupa Birliği temsilcileri, sanatçılar, siyasetçiler ve bürokratlar katılacak" dendi.

Müzakereye taraf olan medeniyetleri dostluk, kardeşlik,barış ve sanat ortamında bir araya getiren konser ve resepsiyon için çalışmalar bir yıl öncesinden başlatıldı. Konserin çerçevesi, kimlerin sahne alacağı, konserin müzakerelere katkısı, misafirlerin nerelerde ağırlanacağı gibi bir çok unsuru bünyesinde barındıran çalışmaları içeren konularda karara varılarak konser tarihi belirlendi. Konserde bir çok yerli ve yabancı sanatçının sahne alacak.

Konser öncesinde sanatçıları ve siyasetçileri bir araya getirecek olan resepsiyon ise Sarayburnu’ndaki tarihi Sepetçiler Kasrı’nda 23 Eylül 2005 tarihinde saat 20.00’de başlayacak. Sanatçıları, AB temsilcilerini, milletvekillerini ve bürokratları aynı atmosferde buluşturan resepsiyondan sonra 25 Eylül Pazar günüde konser gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı sanatçıların sahne alacağı konserde binlerce kişi ünlü şarkıcılardan ücretsiz müzik dinleme fırsatı bulacak.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 07:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?