18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Esenler’de muhteşem şölen

Esenler Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlediği kampanyayla bin çocuğu sünnet ettirdi. Sünnet şöleninde sahne alan Davut Güloğlu sağanak yağmura rağmen davetlileri coşturdu. Programın konukları arasında ünlü sinema sanatçısı Cüneyt Arkın da vardı.

Hijyenik bir ortamda İstanbul Tıp Merkezi’nde sünnet olarak erkekliğe ilk adımını atan yaklaşık 1000 çocuk, onların aileleri ve Esenlerliler için, 6 Ağustos Cumartesi gecesi düzenlenen Sünnet Şöleni ve 3. Uluslararası Folklor Festivali Esenler Kemer Stadyumu’nda yapıldı.

Sunuculuğunu ünlü radyocu Hop dedik Ayhan’ın yaptığı programa, Esenler halkı yoğun ilgi gösterdi. Program, ilk olarak sanatçı Ramazan Garipses’in şarkılarıyla başladı. Garipses’in ardından sahne alan Polonya, Meksika Ukrayna, Makedonya, Bulgaristan ve Türkiye folklor ekipleri birbirinden güzel gösterilerini sundular. Özellikle Meksika folklor ekibi sunduğu güzel oyunlar ve değişik tarzdaki giysileriyle davetlilerin ilgi odağı oldular. Yoğun yağmura rağmen uzun bacaklı adam, palyaço ve folklor ekiplerinin gösterileriyle hoşça vakit geçiren davetliler, gecenin tadını doyasıya çıkardı.

Folklor ekiplerinin gösterilerinin ardından kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Öcalan, iki mutluluğu bir arada yaşadığını belirterek, “bunlardan birincisi, yaklaşık bin velimizin çocuklarının mürüvvetlerini görme mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Erkekliğe ilk adımını atan çocuklarımıza geçmiş olsun diyor, sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum. İnşallah ileride bir gün onların nikahlarında da birlikte oluruz.” dedi.

Davetliler arasında Türk sinemasının Kara Murat’ı Cüneyt Arkın da vardı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’ın ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Cüneyt Arkın’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Esenler’e sık sık geldiğini belirten Arkın, “ Esenler’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ayrıca bizim burada birlikte olmamızı sağlayan ve böylesine güzel işlere imza atan Esenler Belediye Başkanı Sayın Mehmet Öcalan kardeşime de teşekkürü bir borç biliyorum, İnşallah bu sünnet olan çocuklarımızın nikahlarında da birlikte oluruz.” diye konuştu. Sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Arkın, “yeni nesil Kara Muratlar artık onlar ve ben onlarla gurur duyuyorum” dedi.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 06:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?