16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Fatih için 'gecekondu' önlemi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Fatih Belediye Başkanlığı ve Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) imzalanan Fatih 2 Nolu Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) Protokolü, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, '5. Seçim Dönemi 3. Toplantı Yılı Kasım ayı toplantılarının 1. Birleşimi'ni Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Meclis 1. Başkan Vekili İdris Güllüce'nin yönettiği toplantıda gündemde yer alan 4 ile 38 numaralar arasındaki raporlar ele alındı.

Meclis Üyelerinin görüşlerini belirtmesinin ardından oylamaya sunulan raporların tamamı, komisyon görüşleri doğrultusunda kabul edildi. Fatih 2 Nolu Kentsel Yenileme Protokolü'ne ilişkin Hukuk Komisyonu raporu görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Evliyaoğlu, İstanbul'daki deprem tehlikesine işaret ederek, yapılan tüm bu çalışmaların insanlar için olduğunu söyledi. Evliyaoğlu, bu çalışmalarda yaşanabilecek sıkıntıların Belediye Meclisi'ne bildirilmesini de istedi.

Raporda; Fatih Belediyesi Mesken ve Gecekondu İşleri Müdürlüğü'nün ilçedeki Neslişah ve Hatice Sultan Mahallelerinde yaklaşık 86 bin 760 metrekarelik alanda bulunan gecekondu, çarpık yapılaşma ve kentsel standardı yüksek olmayan yapıları tasfiye ederek hak sahiplerine Taşoluk Beldesi'nde yaklaşık 197 bin 923 metrekarelik alanda TOKİ tarafından yapılacak konutlardan verileceği kaydedildi.

Her iki mahallede daha çağdaş standartlarda kentsel bir alan oluşumunun sağlanmasını amaçlayan raporda, buna ilişkin protokolün Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Fatih Belediye Başkanlığı ve TOKİ arasında 8 Eylül 2005 tarihinde imzalandığı da belirtildi.

Öte yandan, toplantıda İSKİ Genel Kurulu'nun ilk birleşimi de yapılarak gündemdeki teklifler görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. İSKİ Genel Kurulu'nun 2. Birleşimi 23 Kasım Çarşamba günü yapılacak. Genel Müdür Dursun Ali Çodur Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısında bir brifing vererek Meclis Üyelerini bilgilendirecek.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 21:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?