18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Barikatlı yıkıma polis müdahalesi

Kağıthane'de, gecekondularını yıktırmamak için yola barikat kuran maskeli gruba polis tarafından biber gazıyla müdahale edildi. Göstericiler de güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyli attı.

Kağıthane Güzeltepe Meydanı'nda bulunan kaçak gecekondular için verilen yıkım kararı üzerine mahalleli sabah erken saatlerden itibaren bölgeye girişlere barikatlar kurdu. Yerlere yığdıkları taşlardan barikatlar oluşturan vatandaşlar, ellerine aldıkları şişe, sapan ve taşlarla yıkım ekiplerini beklemeye başladı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, yüzlerinde maskeler bulunan göstericileri, yolu açmaları konusunda uyardı. Uyarılara rağmen göstericiler, barikatları kaldırmayacaklarını ve yıkıma engel olacaklarını söyledi. Bu sırada bazı mahalle sakinleri, yüzlerinde maske bulunan komşularına tepki göstererek, yolu açmalarını istedi. Grup arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, vatandaşlar, "Gecekondulara kira ödemek istiyoruz. Buraları yıkmasınlar. Yıkımı engelleyeceğiz" diye bağırdı.

Polis ekipleri, uzun bir bekleyişin ardından tüm uyarılara rağmen barikatları kaldırmayan gruba gaz bombası ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş fırlattı ve molotof kokteyli attı. Yaşanan arbede sırasında güvenlik güçleri panzerlerle sokağa girdi. Sıkılan biber gazından, göstericilerin yanı sıra, basın mensupları da büyük ölçüde etkilendi. Müdahale nedeniyle göstericilerin büyük bölümü ara sokaklara dağılırken, bölgedeki gerginlik sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 14:13:51
Güncelleme :28 Temmuz 2005 Perşembe 12:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?