24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Yıkıma silahlı direniş

Kağıthane'de kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen gecekonduların sahipleriyle zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Gecekondu sahibi kadınlardan biri silahla, biri de bıçakla ekiplere direnirken, yaşanan gerginlik sırasında korku yaşayan çocuklar gözyaşı döktü.

Zabıta ekipleri, kaçak gecekonduların yıkımı için sabah saatlerinde Kağıthane'ye geldi. Vatandaşlar, zabıta ekiplerine tepki gösterince olay yerine polis çağırıldı.

Zabıta ve gecekondu sahipleri arasında sık sık tartışmalar yaşandı. Bu sırada bir kadın, evinin camını bıçakla kırarak ekiplere tepki gösterdi. Evden çıkmayacağını söyleyen kadın, kendisini sakinleştirmeye çalışan kızının elinin yaralanmasına neden oldu.

Evinin çatısına uzanarak yıkıma engel olmaya çalışan bir şahıs, güvenlik güçleri tarafından ikna edildi. Şahıs çatıdan indirilirken, diğer gecekondu sahipleri polise mukavemette bulundu. Ekipler ve gecekondu sahipleri arasında zaman zaman itişmeler yaşanırken, tartışmalar sırasında silah sesi duyuldu.

Bu sırada isminin Melek olduğu öğrenilen gecekondu sahibi, eline aldığı silahla cama çıkarak paniğe neden oldu. Silahını gösteren kadın, "Evimi boşaltacağım, ne aceleniz var" diye bağırdı. Kadının bir süre sonra sakinleşerek polise teslim ettiği silahın kuru sıkı olduğu anlaşıldı.

Olaylar sırasında baygınlık geçiren yaşlı bir kadın, zabıta ekipleri ve vatandaşlar tarafından karga tulumba ambulansa taşındı.

Aileler zabıtaya direnirken, yaşanan gerginlik nedeniyle büyük korku yaşayan çocuklar gözyaşı döktü. Arbedede, aralarında bayanların da bulunduğu yaklaşık 5 kişi gözaltına alındı. Olayların ardından gecekondular, belediye görevlileri tarafından boşaltıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:03:31
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 17:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?