1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Başkan Kaya'nın çocuk aşkı

Türkiye’de ilk kez uygulanan ve Pendik Belediyesi’nin bir süre önce E-5’in üzerinde bulunan 3 ayrı mahallede açtığı çocuk kulüplerine ilgi her geçen gün daha da artıyor. 3 ila 8 yaş arası çocuklara ücretsiz olarak hizmet verilen kulüplerde, elektronik oyun aletleri ve oyun gruplarının yanı sıra öğrencilerin yararlanabileceği kütüphaneler ve okuma salonları bulunuyor.

Pendik Belediyesi tarafından projelendirilerek faaliyete açılan kulüplerde ayrıca, çocuklar yeni edindikleri arkadaşlarıyla eğlenceli bir biçimde vakit geçirme fırsatını yakalarken veliler de, yapılan bu sosyal faaliyetten son derece memnun görünüyorlar.

Çocuklarını güven içerisinde bu kulüplere gönderdiğini kaydeden veliler “Bu kulüpler sayesinde çocuklarımız sokak aralarında oynamaktan ve internet kafelere gitmekten kurtuldular. Artık hem çocuklarımızın nerede oynadığı konusunda endişe etmiyor hem de ekonomik olarak rahat ediyoruz” diyerek duygularını ifade ediyor.

Şimdiye dek 3 bin 500 yüz çocuğun üye olduğu kulüplere her geçen gün ilginin arttığını ve bu nedenle kulüplerin sayısının arttırılacağını belirten Başkan Erol Kaya, “uzman öğretmenler nezaretinde, kaliteli bir hizmeti sunmayı hedefledik. Hayatlarında ilk kez oyuncaklarla tanışan çocuklarımızın mutluluğu bizi bu noktada daha iyiyi yapmaya ve kulüp sayısını yaygınlaştırmaya götürdü. Ayrıca, oyuncaklarla oynama ve kitap okuma keyfini de birarada sürdürebilecekleri mekana kavuşan çocuklar, eminim ki, gelecek yıllarda burada kazandıkları iyi alışkanlıkları bırakmayacaklardır.’dedi.




Uyuşturucu kullanma yaşının maalesef çok alt seviyelere indiğini ifade eden başkan Erol Kaya, ‘bu günlerde bu tür yerlerin önemi bir kat daha artmaktadır” şeklinde konuştu.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 06:28:03
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 06:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?