18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Evsizler bayram yaptı

Pendik Belediyesi bayram öncesinde sokaktan topladığı kimsesizleri tepeden tırnağa temizlettikten sonra belediyenin “hayır çarşısı”ndan giydirdi.

Pendik Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bu bayram herkesin bayramı söyleminden yola çıkarak bayram öncesi yaptığı yardımlara bir yenisini ekledi. Müdürlük bünyesindeki hayır çarşısından her bayram öncesi yardıma muhtaç insanların bayramlık kılık kıyafetleri ile erzaklarını dağıtan belediye, sokaktaki kimsesizleri de unutmadı.

Kimi kimsesi olmadığı için uzun yıllardır sokakta yaşayan; Yaşar Gönenç (50), Zeki Oruç (43), Salih Özdemir (43) adlı vatandaşlar belediye çalışanları tarafından önce hamama götürüldüler burada bir güzel yıkandıktan sonra berberde saç ve sakalları traş ettirilen bimekanlar, uzun aradan sonra ilk kez bayramlık bir kıyafete kavuştular.

25 yıldır mekansız olduğunu söyleyen Salih Özdemir çok küçük yaşlarda İstanbul’a geldiğini o gün bugündür sıcak bir yuva özlemi içinde olduğunu söylerken en son 14 yaşındayken bir bayramı kutladığını söyledi. Özdemir “Biz, bayramları çoktan unutmuştuk ama şimdi yeni kıyafetlerimiz ile biraz farklılık olacak.” Dedi ve devletin kendilerini topluma kazandırmalarını istedi.

Hayırsever vatandaşların desteğiyle her bayram öncesi yaklaşık 4 bin ihtiyaç sahibinin bayramlık kıyafetlerini ve erzaklarını karşıladıklarını söyleyen Sosyal İşler Müdürü Zekeriya Selamet “ Bayram öncesi küçük de olsa bu vatandaşlarımıza bir mutluluk yaşatabildiysek ne mutlu bize. Onları sokaktan kurtarmak yer ve yurt sahibi yapabilmek için ilgili kurumlarla temasa geçtik kısa süre içinde bu vatandaşlarımızı sokaktan kurtaracağımızı ümit ediyorum.”dedi.
.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 11:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?