27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Belediye başkanına silahlı saldırı

Bahçeköy Belediye Başkanı Mustafa Başaran, Kilyos Caddesi üzerinde makam aracına düzenlenen silahlı saldırı sonucu baldırından yaralandı. Başaran, hastanedeki gerekli müdahalenin ardından taburcu edilirken, jandarma ekipleri kimliği belirlenen silahlı saldırganı arıyor. 

Alınan bilgiye göre, saat 12.30 sıralarında meydana gelen olayda, Bahçeköy Belediye Başkanı Mustafa Başaran'ı taşıyan makam aracına, Kilyos Caddesi üzerinde silahlı saldırı düzenlendi. Olayda, aracın arka koltuğunda oturmakta olan Mustafa Başaran, sol baldırına isabet eden kurşunla yaralandı. 2 kurşun da otomobile isabet ederken, şoför şans eseri yara almadan kurtuldu. 

Saldırgan, olayın ardından hızla bölgeden uzaklaştı. Kanlar içinde kalan Başkan Başaran, şoförü tarafından hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Başaran, taburcu edildi. Jandarma ekipleri, kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlatırken, belediye binasına gelen Mustafa Başaran, belediyenin gerçekleştirdiği bir yıkım nedeniyle sürekli tehdit telefonları aldığını söyledi. Başaran, "Bir bina, kolonsuz olduğu gerekçesiyle tartışmalara neden olmuştu. 28 Ağustos tarihinde binanın yıkım kararı alındı ve yıkım gerçekleştirildi. O günden sonra tehdit telefonları almaya başladım. Bugün makamıma gelirken şahıs önümüzü kesti ve saldırıda bulundu. Hayati tehlikem yok. Yürümemde sorun var. Arabaya da iki kurşun isabet etti. Gerekli olduğu durumlarda yıkım çalışmalarına bundan sonra da devam edeceğiz" dedi. 

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, belediye binasına gelerek Başkan Başaran'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kısa bir açıklama yapan Tülün, "Bizler belediye yöneticileri olarak bu tür tehditlere maruz kalıyoruz. Biz, Sayın Başbakanımızın talimatı doğrultusunda kaçak yapılarla mücadeleye devam edeceğiz. Arkadaşımıza yönelik saldırıyı kınıyoruz" diye konuştu. Sarıyer Kaymakamı Mehmet Ersoy ise failin tespit edildiğini ve yakalanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 17:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?