16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sarıyer cinayeti iki ay sonra çözüldü

Sarıyer'de yaklaşık iki ay önce silahlı iki grup arasında meydana gelen çatışmada İsmail Tunç adlı bir kişiyi öldürdüğü tespit edilen K.G. yakalandı. Zanlının olaydan sonra cinayeti işlediği silahı gömerek üzerine beton döktüğü ortaya çıktı.
 
Sarıyer Kireçburnu Tarabya Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, cadde üzerindeki bulunan yeşil alanda piknik yapan iki grup arasında uyuşturucu satışı yüzünden aralarında tartışma çıkmış ve tartışma silahlı çatışmaya dönüşmüştü. Olayda gruptan yaklaşık 30 kişi, diğer gruptakileri satır ve silahlarla kovalamaya başlamış, kaçan gruptan İsmail Tunç, yakınlarda bulunan bir restoranın ikinci katına kaçtıktan sonra, diğer gruptan bir kişi tarafından açılan ateş sonucu kalbinden vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından açılan soruşturma sonucu, İsmail Tunç'u öldüren şahsın K.G. olduğu ortaya çıktı.
 
Geçtiğimiz gece Sarıyer'de Hacıosman ışıklarda uygulama yapan Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri, içinde K.G'nin olduğu otomobilini durdurdu. Durdurulan aracın içinde bulunan ve cinayetin faili olarak aranan K.G. ve yanındaki arkadaşı S.Y. gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen K.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, arkadaşı S.Y. ise serbest bırakıldı.
 
Soruşturmada "cinayet" "adam yaralama" "gasp" gibi çok sayıda suçtan sabıkası olduğu öğrenilen K. G, emniyetteki sorgusunda cinayet işlediği silahı evinin bahçesine gömerek üzerine beton döktüğünü itiraf etti. Polis bu bilginin ardından silahın gömülü olduğu iddia edilen Sarıyer Çayırbaşı Mahellesi'ne giderek zanlıya ait evin bahçesinde kazı çalışması başlattı. Aramalarda zanlının cinayeti işlediği silahı özel olarak sardıktan sonra üzerine beton döktüğü tespit edildi. İsmail Tunç cinayetinin aydınlatıldığı olayın ardından gömüldüğü yerden çıkarılan silah incelenmek üzere Balistik İnceleme Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.
 
Bu arada sanığın yakınları adliye çıkışında görüntü almak isteyen bazı basın mensuplarına saldırarak görüntü alınmasına engel olmaya çalıştılar.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 10:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?