18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Köy Sayfaları

Bize, 'Göztepe' engel oldu

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki cami meselesi ve diğer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tuzla'da düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Demirci, cami polemiğine kendilerinin dahil edilmelerinin bir talihsizlik olduğunu belirterek, "Eğer Göztepe'deki polemikler olmasaydı, bizim burada bir cami planını imara işlememiz kimsenin dikkatini bile çekmez, sıradan bir belediye faaliyeti olarak kalırdı" dedi.

Mehmet Demirci, kendilerinin belediye olarak cami yapmalarının söz konusu bile olmadığını, yalnızca imar planına bir cami planı eklediklerini dile getirerek, cami yapımının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işi olduğunun altını çizdi. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, bölgenin nüfusu hızla artarken buna paralel olarak çeşitli ihtiyaçların da baş gösterdiğini, cami planının da sıradan bir kamu hizmeti ve belediyenin rutin çalışmalarının içinde ele alınması gerektiğini de belirtti. Mehmet Demirci şunları kaydetti: "Biz imar planına cami yerini işledik diye bu kadar gürültü çıkarmayı anlamakta zorluk çekiyoruz. Halkımızdan cami yapımı yönünde bize ulaşan yoğun taleplerin yanında, bu konu medya tarafından gündeme getirildikten sonra, 'cami istemiyoruz' yönünde herhangi bir şikayet almadık bugüne kadar. Tuzla'nın nüfusu hızla artarken, yeni ihtiyaçların da ortaya çıkması kadar normal bire durum yoktur. Bunun yanında Tuzla merkezde tarihi 1.Ahmet Cami dışında cami yok. Bu bölgede oturan nüfus yaklaşık 30 bin civarındadır ve bizim plana işlediğimiz yeni cami yeri 400 metrekare bile değildir."

Cami olarak belirlenen alanda zaten küçük bir mescit bulunduğunu hatırlatan Demirci, bu mescidin hemen yanı başında bulunan mezarlığa da dikkat çekerek, "Tuzla Mezarlığı Tuzla sahilinde yer almaktadır. Buraya en yakın camide 600 metre mesafedeki Tuzla 1. Ahmet Camii'dir. 1. Ahmet Camii'nden kaldırılan cenazeler mesafenin az olması dolayısıyla, cenaze arabası ile taşınmadan, omuzlarda mezarlığa kadar götürülüyor ve bu arada Tuzla çarşısından da geçmek zorunda kalınıyor. Bu yer yer sıkıntıya sebep oluyor. İşte, gerek cenazelerin çarşı içinden taşınmaması, gerekse caminin ihtiyacı karşılayamaması sebebiyle, Tuzla Mezarlığı bitişiğindeki kıyı çizgisinin dışında kalan mevcut mescidin cenaze kaldırılabilmesi ve 1. Ahmed Camii'nin yoğunluğunu azaltması için cami olarak düzenlenmesi, başkanlığımızca Büyükşehir Belediye Meclisi'nden talep edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi de bu talebimizi oybirliği ile kabul etti" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Demirci, "Sayın İdris Güllüce, Büyükşehir Belediyesi'nde aynı konuyu gündeme getirdi, siz de burada aynı konuda bir çalışma içindesiniz. İkinizin de Tuzlalı olması bir tesadüf müdür?" şeklindeki bir soru üzerine, "Yani İdris bey Büyükşehir'e cami yapmak için mi gitti?" diye cevap verdi.
Basın toplantısının ardından gazeteciler Başkan Mehmet Demirci eşliğinde bölgeyi gezerek, yerinde incelemelerde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 17:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?