18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Başka İstanbul Yok

Zeytinburnu Belediyesi kentlilik ve tarih bilincini aşılamak için 20 günde 10 bin vatandaşı Boğaz’da kültür turuna çıkarıyor. ‘Başka İstanbul Yok’ sloganından hareket eden belediye, turların ilkini dün gerçekleştirdi.



Yaşanan göçlerin de etkisiyle meydana gelen yozlaşmanın sonucu gerçek kimliğinden uzaklaşan İstanbul’da kentlilik bilinci yeniden oluşturuluyor. Şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekmek isteyen Zeytinburnu Belediyesi, “Başka İstanbul Yok” sloganı ile bu yaz döneminde 10 bin vatandaşı Boğaz’da kültür turuna çıkarıyor. Her gün bir yolcu gemisi ile ilçedeki ZEYPORT Limanı’ndan hareket edecek vatandaşlara, profesyonel rehberler, Boğaz’da İstanbul’u anlatacak.



Turların ilki dün Başkan Murat Aydın ve çok sayıda ilçe kaymakamının da katılımıyla gerçekleşti. Boğaz turunun rehberliğini ise Turing Başkanı Doç. Dr. Haluk Dursun yaptı. Dursun, tur boyunca boğazın her iki yakasındaki yapıları tarih ve kültürel açıdan anlattı. Kentlilik olgusunun işlendiği organizasyon boyunca, insanlara İstanbullu olma ve kente sahip çıkılması gerektiği bilinci anlatıldı.



Amaçlarının İstanbul’i geçmişi ve bugünü ile anlatmak olduğunu ifade eden Başkan Aydın, “İstanbul, dünyanın önde gelen şehirlerinden. Tarihi ve kültürel mirasıyla büyük bir değer. Ancak zamanla yaşanan değişimin de etkisiyle bazı vatandaşlarımız kentimizin bu değerlerinden uzaklaştı. Belediye olarak İstanbulluluk bilincini aşılamak amacıyla bu turları organize ediyoruz. Sayın hocamız Haluk Dursun Bey de konuklarımıza bilimsel olarak kentimizi anlatacak” şeklinde konuştu.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 12:46:54
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 13:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?