18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

AKP Adayı Aydın:''En fazla yatırım yapan başkan olduğum için aday gösterildim''

İstanbul’un en fazla yatırım yapan belediyesi olduklarını savunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 28 Mart’taki seçimde yeniden seçileceğine inanıyor. “CHP’liler bile bana oy verecek.” diyen Aydın, ilçeyi köy görüntüsünden modern şehre dönüştürdüklerini aktardı.

28 Mart seçiminde yeniden aday olan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul’da en fazla yatırım yapan başkan olması nedeniyle AK Parti’nin kendisini aday gösterdiğini söyledi. Bugüne kadar ilçeye yaptığı yatırımlar ile iddialı olduğunu ifade eden Başkan Aydın, bu seçimde sol seçmenin de oyunu alacağını savundu.

Zeytinburnu’nda 5. dönem belediye başkanı, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde kullanılacak oylarla belli olacak. İlçenin seçim tarihinde ilginç bir durum var. Zeytinburnu halkı, herhangi bir partinin estirdiği siyasi fırtınaya değil, adaya oy veriyor. 1994 yılında İstanbul’da Refah Partisi (RP) rüzgarı vardı. Ancak ilçede seçimi Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı aldı. 1999’da DSP rüzgarı hakimdi, seçimleri ise Fazilet Partisi’nin (FP) adayı, şimdiki belediye başkanı Murat Aydın kazandı. Bu seçimlerde geleneğin kırılacağını ileri süren AK Parti adayı Aydın, bunu şöyle açıklıyor: “Solun oylarını da alacağım. Artık ülkemizde ‘sağ–sol’ diye bir şey yok. Partim, sağ ve soldaki mutedil insanları bir araya getirmeye çalışıyor. Ben Zeytinburnu’nda her kesimden oy bekliyorum. CHP’liler bile oylarını bana verecek.”

Göreve geldiklerinde, Zeytinburnu’nun kentin en borçlu belediyesi olduğunu kaydeden Aydın, 2003’te İstanbul’un en fazla yatırım yapan belediyesi olduklarını vurguladı. İlçeyi 35 milyon dolarla devraldıklarını anlatan Aydın, şu anda 4 milyon dolar borçlarının olduğunu kaydetti. İlçeye getirdikleri en önemli yeniliklerden birinin kaldırımlar olduğunu ifade eden Başkan Aydın, “Kaldırım diye bir şey yoktu. Her evin bodrumuna inen merdivenler vardı. Popülist politikalarla bu tavizler verilmiş. Sonra her yağmurda sorun yaşanıyordu. Evler su doluyordu. Bunları iptal ettik. Batı standartlarında 106 kilometre kaldırım yaptık. Bu konu, ilçeyi tanımayanlar için basit gibi gözükebilir. Ancak bir köyden şehir meydana getirdiğimizi görenler bizi takdir ediyor.” dedi.

Zeytinburnu halkının en az yarısının artık “Ben modern bir ilçede yaşıyorum” diyebildiğini aktaran Aydın, önümüzdeki dönemde bu oranı yüzde 100’e çıkaracaklarını vurguladı. Yaptıkları çalışmalarla modern kent görünümünü yakalamaya çalıştıklarını dile getiren Aydın, ilçede Beyoğlu İstiklal Caddesi’nden daha güzel sokaklar bulunduğunu iddia etti. Başkanlık döneminde ilçede bir tek gecekondu yapılamadığını ileri süren Aydın, “Dönüşüm başlatan projeler ışığında mahalleleri düzenledik. Sokaklar güzelleşti. Parklarımızı yaptık. Öyle ki, bu çalışmalardan sonra vatandaşın binasının fiyatı 2 kat arttı.” dedi. Aydın’ın yeni dönemde yapmayı planladığı projeler ise şöyle: “Sokak ve caddelerin eksik kalanları tamamlanacak. Bazıları prestij caddesi olacak. Türkiye’nin en modern stadını yapacağız. 15 milyon kapasiteli olacak. Bunu mevcut stadın yanına yapacağız. Üstü açılıp kapanan bir stat olacak ki, yağışlı günlerde maçlar iptal edilmesin. Kazlıçeşme’de, Avrupa’nın en büyük turistik merkez yolcu limanı olan 250 kapasiteli yat limanı yapacağız. İlçenin 200 yıllık tarihini halka yansıtacak ‘Kültür Adası’ projesini hayata geçireceğiz. Temelini atmış olduğumuz Şifalı Bitkiler Merkezi’ni hizmete sunacağız.”

zaman
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 12:11:28
Güncelleme :12 Mart 2004 Cuma 12:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?