19
Mayıs
2024
Pazar
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Belediye'den dilenci operasyonu

Zeytinburnu Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde sayılarında artış görülen dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Bugün Cuma namazı öncesinde ve sonrasında cami önlerinde uygulama yapan ekipler, biri erkek 20 dilenciyi yakaladı.

Zeytinburnu Belediyesi zabıta ekipleri, dilencilere göz açtırmıyor. İnsanların dini duygularını sömürmek için küçük çocukları ile birlikte avuç açan dilenciler, Cuma namazı öncesi ve sonrasında gerçekleştirilen operasyonlarda teker teker yakalandı.

Belediye zabıtası, Ramazan Bayramı’na iki gün kala bugün üç ayrı grup halinde Merkezefendi, Seyitnizam ve Yenidoğan camileri başta olmak üzere ilçe genelinde uygulama yaptı. Sivil zabıta memurlarının da görev aldığı uygulamalar sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Ekiplere direnen kimi dilenci kadınlar çocuklarını kalkan olarak kullanmaktan çekinmezken, kimileri yakalanmamak için uzun süre ekipleri peşinden koşturdu. Uzun uğraşlar sonunda yakalanan dilenci kadınlar ve çocukları, önce Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Amirliği’ne götürüldü. Yaşları 2 ile 5 arasında değişen ayakkabısız çocuklar ile 15 yaşındaki üniformalı bir kız çocuğu dikkatlerden kaçmadı. Burada yapılan üst aramasında dilencilerin üzerinden 511 milyon 300 bin lira çıktı. Ele geçirilen paralar belediye veznesine yatırılırken, dilenci kadınlar ve çocukları ise ekip aracıyla Büyükşehir Belediyesi Dilenci Kampı’na gönderildi. Zabıta Müdürü Feruz Kutsal, denetimlerin bayram boyunca da artarak devam edeceğini söyledi.

zeytinburnu
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 11:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRAH CAN IP: 85.99.234.xxx Tarih : 16.03.2005 17:58:06
ben yapılan bu operasyon için emniyet güçlerine ve zeytinburnu belediyesine çok teşeekkür ediyom.sokaklarda dolanan dilenciler insanların merhamet duygularıyla oynamakta ve indsanları sömürmektedirler.bundan sonrada böyle uygulamalara devam edilmelidir