18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Belediyeden naklen yayın

Zeytinburnu Belediyesi’nin teknolojik gelişmeler ışığında yenilenen kurumsal web sitesi sayesinde artık yakınınızın nikahını internetten canlı olarak izleyebilir; hatta sesli mesaj bile gönderebilirsiniz. Görme engellilerin de rahatlıkla faydalanabileceği siteden Belediye Meclis toplantıları da tüm vatandaşlar tarafından canlı olarak takip edilebiliyor.

Zeytinburnu Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) uyum çalışmaları kapsamında e-belediyecilik hizmetine başladı. Belediyenin "www.zeytinburnu.bel.tr" adresli resmi sitesi yenilendi.

Sitenin tanıtımı dolayısıyla belediye nikah salonunda düzenlenen ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’nın da katıldığı törende konuşan Başkan Murat Aydın, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve büyük atılımlar yaparak, her platformda adından sıkça söz ettiren Zeytinburnu Belediyesi’nin yenilenen kurumsal web sitesi ve yeni hazırlanan kent portalıyla öncü misyonunu devam ettirdiğini söyledi.

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kurumsal web sitesinin vatandaşlara birçok kolaylık sağlayacağına dikkat çeken Aydın, dericiler ve tekstil sektörünün önemine binaen Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere 3 dilde hazırlanan kent portalının da önemli bir boşluğu dolduracağını kaydetti. Başkan Aydın, "Kurumsal web sitemiz yeni bir yüz ve teknolojiyle hazırlandı. Vatandaşlarımız haberler, bültenler, ihaleler, kapalı yollar, imar planları ve hizmet rehberleri gibi birçok güncel bilgiye buradan kolayca ulaşabilecek ve birçok yayını bilgisayarına indirme imkanı bulacak. Kent portalı da ilçe hayatına renk katarken, Zeytinburnu’nun gelişimi ve tanıtımına katkı sağlayacak" dedi.

İstanbul Milletvekili Lokman Ayva da, web sitesinde görme engellilerin de faydalanabileceği bir alt yapı kullanılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Teknoloji ilerlerken siz yerinizde dursanız bile geri kalmış olursunuz. Bu nedenle durmaksızın çalışmak gerekiyor. Bu bağlamda Zeytinburnu Belediyesi’nin çalışmalarını takdire şayan buluyorum" diye konuştu.

Belediyenin resmi internet sitesinden, ilçedeki düğünler de canlı yayınla izlenebiliyor. Örneğin ilçedeki akrabasının düğününe gelemeyen Almanya’daki bir işçi, internet aracılığıyla düğünü sesli ve görüntülü takip edecek. Evlenen çiftlere e-postayla kutlama mesajı gönderilebilecek. Mesaj, salon görevlilerince hemen düğün sahibine iletilecek.

Belediyenin "www.zeytinburnu.bel.tr" adlı internet sitesinde, bütçe, bütçe görüşmeleri ve yatırımlarla ilgili tüm çalışmalar yayınlanıyor. Resmi sitede, ilçeyle ilgili haberler, bültenler, ihaleler, yol durumu, imar planları ve hizmet rehberlerine ulaşmak mümkün.

Sistem sayesinde, belediyeye gelmeden internetten tarife ve rayiç değerler öğrenilebiliyor. Çeşitli istek ve şikayetler iletilebiliyor. Bu arada ilçede oturan her vatandaşa verilecek şifreyle interaktif işlemler kapsamında vergi tahakkuk ve borç bilgilerine ulaşılıyor. Kredi kartıyla vergiler ödenebiliyor.

Ayrıca Zeytinburnu’nun çeşitli noktalarına yerleştirilen kameralarla ilçe 7 gün 24 saat izlenebiliyor. Bu sayede emniyete de büyük bir destek sağlanmış oldu. Sitenin tasarım çalışmaları, görme engellilerin de faydalanabileceği şekilde, uluslararası erişilebilirlik kriterlerine göre hazırlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 15:15:07
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 15:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?