17
Mayıs
2024
Cuma
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Belediye'den ücretsiz sağlık taraması

Zeytinburnu Belediyesi ve Büyük Anadolu Tıp Merkezi işbirliği ile Zeytinburnu’nda günde 300 kişi ücretsiz sağlık taramasından geçiriliyor. Zeytinburnu Belediyesi hizmet binası önünde kurulan sağlık çadırı vatandaşlarla dolup taşıyor.

Çocuk ve göz doktorlarının görev yaptığı çadıra en büyük ilgiyi ise anneler gösteriyor. Çocuklarını muayene ettirecek para bulamayan aileler, soluğu sağlık çadırında alıyor. Talebin yoğunlu nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğu çadırda muayenelerini yapan doktorlar, bu kadar büyük bir ilgiyi beklemediklerini söylediler.

ygulamayla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Murat Aydın, maddi imkansızlıklar nedeniyle minik yavrularını doktora götüremeyen ailelere Ramazan ayı dolayısıyla böyle bir hizmeti sunduklarını söyledi.

Amaçlarını geleceğimiz olan çocukların daha sağlıklı bir şekilde büyümelerine vesile olmak şeklinde açıklayan Başkan Aydın “Büyük Anadolu Tıp Merkezi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu uygulamada günde yaklaşık 300 vatandaşımız uzman doktorlar tarafından ücretsiz olarak muayene edilecek. Kurduğumuz çadırda göz ve çocuk doktorları görev yapacak. Ayrıca bir gün de halk hekimi genel sağlık taraması gerçekleştirecek. Bir hafta devam edecek olan taramalarda yaklaşık 2.500 vatandaşımız sağlık taramasından geçirilecek. Böylelikle Zeytinburnu halkı Ramazan Bayramı’na daha sağlıklı girmiş olacak” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 11:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?