18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bosnalı doktorlar Zeytinburnu'da

İzmit ve Adapazarı'nda 1999 yılında meydana gelen depremlerin ardından bölgede 3 ay boyunca gönüllü olarak görev yapan 40 Bosnalı doktor Zeytinburnu'na geldi. Dr. Uzeyr Skaka başkanlığındaki heyet İstanbul'daki temaslarının ardından Kocaeli'nde kurulan Boşnak köylerini de ziyaret edecek.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bugün çok farklı konukları ağırladı. Bosnalı Doktorlar Birliği üyesi 40 doktor, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu ile birlikte Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ı ziyaret etti. Sur Restaurant'ta doktorlar onuruna bir yemek veren Başkan Aydın, depremde Türk insanına hizmet eden bir gurubu ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Türk halkının her zaman Bosna halkının yanında yer aldığını vurgulayan Aydın, çekilen acıların ve savaşın izlerini silmenin kolay olmadığını ifade ederek "Sizler de aynı fedakarlıkla 1999 yılında Kocaeli'de ve Adapazarı'nda yaşanan büyük deprem felaketinde bizlerin yanında yer aldınız. Gece gündüz demeden ve hiçbir menfaat beklentisi olmadın Türk insanına hizmet ettiniz. Sizler eli öpülecek insanlarsınız" diye konuştu.

Bosnalı Doktorlar Birliği Başkanı Dr. Uzeyr Skaka da Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söylerdi. 1992 yılında kurulan birliğin dünyanın neresinde olursa olsun imkanlar ölçüsünde tüm insanlığın hizmeti için çalıştığını kaydeden Skaka, "Türkiye'de 6 yıl önce meydana gelen büyük felaket dolayısıyla bu topraklarda bulunmuştuk. İlişkileri geliştirmek amacıyla böyle bir gezi organize ettik ve ilk durağımız İstanbul oldu. İstanbul çok güzel bir şehir. Zeytinburnu'nun ise bizim nazarımızda önemi daha farklı. Burası göçle kurulmuş bir kent. Burada bizden olan çok insan var. Onun için burası bizim kendi memleketimiz gibi" dedi. Gezi kapsamında sırasıyla İzmit, Bursa ve Edirne'de de temaslarda bulunacaklarını belirten Skaka, özellikle İzmit'te farklı bir program icra edeceklerini söyledi. Heyet, İzmit'teki Boşnak köylerini ziyaret edecek.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 00:30:36
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 13:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?