22
Mayıs
2024
Çarşamba
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'Buna kim dur diyecek'

Zeytinburnu’nda taksisinin içinde başından vurularak öldürülmüş olarak bulunan Ali Aydoğan’ın cenazesi, çalıştığı Yolağzı Zeytin Taksi Durağı’na getirildi. Ali Aydoğan’ın meslektaşları, yetkilileri taksicilerin sorunlarını çözmeye çağırdı.

Öldürülen taksici Ali Aydoğan’ın cenazesi, sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak, konvoy eşliğinde çalıştığı Zeytinburnu’ndaki Yolağzı Zeytin Taksi Durağı’na getirildi.

Öldürülen Aydoğan için burada bir tören düzenlendi. Törende dua eden taksici arkadaşları adına taksi durağının başkanı Yıldıray Görmemişler bir açıklama yaptı.

Görmemişler, "Son 10 yılda İstanbul’da 80 taksici arkadaşımızı gasp sonucu hunharca şehit vermiş bulunuyoruz. En son Zeytinburnu Yolağzı Zeytin Taksi Durağı’ndan Ali Aydoğan arkadaşımızı ebediyete uğurladık. Hükümetimize, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, kaynak bulmak için çırpınan Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan’a, Çalışma Bakanımız Murat Başesgioğlu’na ihbarda bulunuyoruz. Devletin SSK’sız çalıştırılan taksi şoförlerinden dolayı kaybı 1 katrilyon. Şoför arkadaşlarımız son derece mağdur. Şoför işçi değil, esnaf değil. Mal sahibi olarak hiç bir giderimizi gösteremiyoruz. Bu basın açıklamamız kutsal olan yaşama ve yaşatma talebimizdir. Lütfen bizlere sahip çıkın, yetkilileri taksicilerin sorunlarını çözmek için göreve davet ediyoruz" dedi.

Ali Aydoğan’ın arkadaşları da sitem ederek sorumluların bulunmasını istedi. Taksiciler, törenin ardından cenaze ile birlikte Cevizlibağ’a kadar geldi. Burada tek sıra halinde ambulansın ardından konvoy oluşturan taksiciler, cenazenin toprağa verileceği İzmit’e doğru yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 12:40:08
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 12:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tayfun alkan IP: 212.175.115.xxx Tarih : 6.05.2008 12:27:04

yeter artık insanlarölmesin