18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Buz pateninde genç yıldızlar geliyor

BOĞAZİÇİ GENÇLER DÜNYA GRAND PRİX YARIŞMALARI BAŞLIYOR

Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Boğaziçi Uluslararası Artistik Paten Gençler Grand Prix Yarışmaları, 15-17 Ekim 2009 tarihlerinde Zeytinburnu'ndaki Silivrikapı Buz Pateni Salonu'nda gerçekleştirilecek. 2009 Dünya Gençler Grand Prix'nin bir ayağı olan organizasyona 32 ülkeden 97 sporcu toplamda 320 kişi katılacak.

Yarışmalarla ilgili bilgi vermek üzere bugün Point Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Grand Prix'nin buz pateni sporunun gelişmesi için büyük önem taşıdığını belirterek, "Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

Erkekler Buz Pateni, Bayanlar Buz Pateni ve Çiftler Buz Dansı olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenecek yarışmalara 17'si çift olmak üzere 28 erkek ve 35 bayan sporcu katılacak. Yarışmalarda 6 Türk sporcu mücadele edecek. Genç Bayanlar Buz Pateni'nde Merve Ece Akar, Birce Atabay ve Sıla Saygın yer alırken Genç Erkekler Buz Pateni'nde Ergin Ali Artan, Salih Bahadır Aydın ve Ali Demirboğa buz pistine çıkacak. Sporcularımızın antrenörlüklerini Song Lun, Rana Göçmen, Natalia Popova Ve Deniz Erongun yapacak.

Grand Prix'e katılan ülkeler; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Estonya, Filipinler, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Macaristan, Romanya, Rusya, Slovakya, Tayland, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan.

Azerbaycan ve Hırvatistan ise teknik personel ve hakem ile şampiyonaya katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 12:20:03
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 15:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?