16
Mayıs
2024
Perşembe
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul'daki gösterilerde çatışma

İstanbul'da Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılan Nevruz kutlamalarında polis müdahalesi yaşandı, gaz bombası kullanıldı.

DTP'nin aralarında bulunduğu bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlediği Nevruz kutlamaları bittiği sırada polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. Kutlama programının tamamlanmasının ardından dağılmak için çıkış noktalarına giden gruptakiler, kendilerine doğru gelen çevik ekiplerini görünce, “Biji Serok Apo” sloganları atmaya başladı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale ederek, gaz bombası attı.

Kutlama için gelenlerin dağılmasına yakın gruplar çıkışlara doğru giderken polis, meydan dışında panzerlere beklediği alanı terkederek, çıkış noktasına yaklaştı. Alandan çıkan gruplarla polis arasında yaklaşık 15 metre kalması gerginliği arttırdı. Polislerin kendilerine yaklaştığını gören grup üyelerinin “Biji Serok Apo” sloganları atmasıyla, güvenlik güçlerinin gruba gaz bombasıyla müdahalesi başladı.

Tren istasyonunda arbede

Gözaltına alınanların da olduğu müdahalenin sonrasında başlayan çatışma Kazlıçeşme ve Zeytinburnu ara sokaklarından sürerken, 150-200 kişilik bir grup Kazlıçeşme tren istasyonuna girdi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, Nevruz'a katılmayan vatandaşlar tarafından da kullanılan istasyona gaz bombası atmaya başladı.

İstasyonda bekleyen vatandaşların da etkilendiği müdahalede, polisin attığı gaz bombasından en çok zarar görenler arasında gazeteciler de yer aldı. Kazlıçeşme'de olaylar, grupların dağılması ve polis müdahalesinin bitmesinin ardından sona erdi.

80 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılması uygun görülen ''açık hava toplantısının, tertip komitesince belirtilen yasal çerçevenin dışına çıkılması nedeniyle'' hükümet komiseri tarafından saat 16.00'da sona erdirildiği belirtildi.


Açıklamada, ''Miting öncesi oluşturulan arama noktalarında, miting sırasında ve sonrasında yasaların suç saydığı afiş, döviz, pankart, resim taşıyan ve yasa dışı slogan atan 6'sı tertip komitesinden olmak üzere toplam 80 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca, 14 adet yasa dışı pankart ile 24 adet yasa dışı resim ve poster ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır'' denildi.
anka
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 21:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert kara IP: 85.97.34.xxx Tarih : 22.03.2007 17:19:31
yazıyı yazan yazar kardeşim sen ordamıydında böyle yazmışsın sen polisin sabah yedide beri ayakta robokoplarla beklediği ve Türkiyede apo sloganı atıp polise taş attıklarını neden yazmıyorsun şehit olan askerler polisler neden şehit oldu bunlar gibi şerefszler yüzünden basında her serefde polise yükleniyor. polis müdahale etmeseydide sokaklara girip vatandaşın arabasınımı yakalardı ilginizden dolayı tşk ederim