18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İşte katılımcı belediyecilik örneği

Katılımcı yönetimin en güzel örneği Zeytinburnu'nda veriliyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, halkın sorunlarını yerinde görmek ve birlikte çözüm üretmek amacıyla mahallelerde toplantılar düzenliyor. Daha önceki yıllarda da yapılan "Başkanla Akşam Çayı" adı altında gerçekleştirilen program yeniden start alıyor. İlk toplantı 20 Temmuz Çarşamba günü saat 21:00'de Sümer Mahallesi 24/4 Sokak'ta bulunan Aile Yapı (Sümer) Blokları'nda yapılacak.

Halkla idarenin bütünleşmesi olarak değerlendirilen etkinlikte Belediye Başkanı Murat Aydın ve yardımcılarının yanı sıra birim müdürleri de halkın karşısına çıkarak hesap verecek. Sorunların yerinde çözümü ve mahalle sakinlerinin önerilerinin değerlendirileceği etkinlikler yaz boyunca devam edecek.

Programla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Murat Aydın, amaçlarının halkı yönetime dahil etmek olduğunu söyledi. Yerel yönetimler olarak kendilerine halkın beş yılda bir hesap sorduğunu hatırlatan Başkan Aydın, "Bu etkinliklerle biz bu süreyi günlüğe çevirmiş oluyoruz. Tüm yardımcılarımın ve müdürlerimin katıldığı toplantılarda insanlar belediye veya mahallesi ile ilgili sorunlarını herkesin önünde dile getiriyor. Biz de öneriler doğrultusunda çözüm yolları arıyoruz" dedi.

Toplantıların alışılagelmişin dışında bir formatta gerçekleştirildiğinin de altını çizen Aydın, "Vatandaşlarımız bir yandan mahallesi ile ilgili sorunlarını anlatırken, bir yandan da bizim düzenlediğimiz çeşitli eğlence aktiviteleri ile stres atıyor" diye konuştu.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 13:57:24
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 13:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal düzcü IP: 78.185.184.xxx Tarih : 21.12.2008 15:04:47

hayret biz neden görmüyoruz.patlamalar ,gasp hangisi.rant çekmeler.biz galiba başka yerde yaşıyoruz.işte rantçı belediyecilik.