17
Mayıs
2024
Cuma
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Katılımcı Yönetimin ilk adımı Zeytinburnu'nda atıldı

Zeytinburnu Belediyesi, yerel sürdürülebilir kalkınmaya sivil toplum örgütlerini de dahil etti ve katılımcı yönetimin ilk adımı atıldı.

Zeytinburnu Belediyesi Yerel Gündem 21 toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Murat Aydın’ın başkanlık ettiği toplantıya Zeytinburnu Kaymakamı Selim Cebiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Faik Güler, HABİTAT II Yerel Gündem 21 Komite Üyesi Sezai Hazır, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar, işadamları ve çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak katılımcılara Yerel Gündem 21 hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verildi.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Aydın, amaçlarının katılımcı demokrasiyi Zeytinburnu’nda hayata geçirmek olduğunu söyledi. Artık AB’ye girme sürecinde olan Türkiye’de gerçek demokrasinin uygulanabilirliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Aydın, "Bizler yerel yönetimler olarak bunun ilk ciddi adımını atıyoruz. Bu program uluslararası platformlarda kabul görmüş ve bir model olarak kabul edilmiştir. İnşallah sivil toplum örgütlerinin de desteği ile bunu başaracağız" dedi.

Global dünyada geleneksel yönetim anlayışının yerini, katılımcılığa ve ortaklıklara dayalı "çok aktörlü yönetim" anlayışının hakim olduğunun da altını çizen Belediye Başkanı Murat Aydın, dağıtılan formların eksiksiz olarak doldurulmasını da istedi.

Zeytinburnu Kaymakamı Selim Cebiroğlu da yaptığı konuşmada, Yerel Gündem 21’in önemine dikkat çekti ve katılımcılara davette bulundu. Cebiroğlu, "Eğer ilçemize sizler sahip çıkmazsa başkaları çıkar. Bakın şu anda rahatlıkla dışarıda dolaşabiliyor musunuz? Nereye baksanız bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Bu sorunları katılımcı yönetim anlayışıyla birlikte çözmeliyiz. Sizler bize gerekli desteği vermediğiniz müddetçe sorunların üstesinden gelemeyiz. Bu toplantıya göstermiş olduğunuz ilgi benim yarının bugünden daha güzel olacağına olan inancımı daha da pekiştirdi" şeklinde konuştu.

Yerel Gündem 21 Komite Komisyon Üyesi Sezai Hazır ise yaptığı konuşmada, 1997’de 9 belediye ile başlayan bu çalışmanın bugün 65 belediye tarafından yürütüldüğünü ifade etti. Hazır, "Bu çalışma herhangi bir siyasi partinin çalışması değildir. Yerel Gündem 21’in üyeleri arasında tüm siyasi partilerden belediyeler vardır" dedi.

Hazır, İstanbul’da örgüte Zeytinburnu, Şişli, Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy belediyelerinin üye olduğunu da sözlerine ekledi. Toplantı sonunda yoksullukla mücadele, insan sağlığının korunması ve iyileştirilmesi, demografik hareketler ve sürdürülebilirlik, toprak kaynaklarının planlanması, katı atıkların ve atık suların çevreye duyarlı bir biçimde yönetimi, öğretimin, kamu duyarlılığının ve eğitimin özendirilmesi gibi konularda Ortak Eylem Planı oluşturulması kararı alındı.

İstanbul
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 15:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?