16
Haziran
2024
Pazar
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kuyuya düşen çocuğun ailesinden protesto

Zeytinburnu Çırpıcı Deresi’nde dün kuyuya düşen 5 yaşındaki Berkay’ın cesedine ulaşılmaması nedeniyle, ailesi ve yakınları Özgürlük Meydanı’nda eylem yaptı.

Zeytinburnu Çırpıcı çayırında dün piknik yapan 5 yaşındaki küçük Berkay, bir kuyuya düşmüştü. Küçük Berkay’ın cesedine, itfaiye, polis ve İSKİ ekiplerinin tüm aramalarına rağmen ulaşılamamıştı. Küçük Berkay’ın ailesi ve yakınları, cesede ulaşamadıkları için belediye yetkililerini suçlayarak, saat 01.30 sıralarında Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yaptı.

Polisin "dağılın" uyarısını dikkate almayan protestocular, daha sonra oturma eylemi başlattı. Eylemin devam etmesi üzerine olay yerine Çevik Kuvvet ekipleri geldi. Yoğun güvenlik önlemlerine aldırmayan grup, "Bu nasıl belediye, bu nasıl yetkili? Cesedimizi almak istiyoruz. Çocuğumuzun cesedini kurtaracak iş makineleri yok mu?" diyerek tepki gösterdi.

Polis ekiplerinden yardım sözü alan eylemciler, daha sonra basın mensuplarıyla birlikte Çırpıcı Deresi’ne gitti. El fenerleriyle olay yerini gazetecilere ve polislere gösteren küçük Berkay’ın yakınları, yetkililerden yardım istedi. Polislerden yardım sözünü alan eylemciler olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 12:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?