27
Mayıs
2024
Pazertesi
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

MHP'li adaydan dönüşüm vaadi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Besim Sadıker, seçimi kazanması halinde Zeytinburnu'nda uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesinin ilçenin kendi müteahhitleri tarafından gerçekleştirilmesini sağlayacağını söyledi.

Seçim çalışmaları ve geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgi veren Sadıker, Zeytinburnu insanını her adaydan daha iyi tanıdığını çünkü 50 yıldır Zeytinburnu'nda yaşadığını kaydetti.

Zeytinburnu'nun 25 yıl önce belediye olduğunu fakat kendisinin bu 25 yıllık süreç içerisinde ilçenin sağlıklı şekilde yönetilmediği konusunda şikayetleri bulunduğunu belirten Sadıker "Bunu ben sadece vatandaş olarak değil, dernek başkanı olarak da ifade etmeye çalıştım fakat maalesef seçilen insanlar başkasının düşüncesine önem vermiyor. Bu bağlamda şikayetlerim var ve MHP'den aday oluşumun en büyük nedenlerinden biri de budur," dedi.

Zeytinburnu'nun diğer ilçelere göre sağlıklı bir şekilde sosyal ve kültürel anlamda iyi hizmet alamadığını belirten Sadıker, çarpık yapılaşma nedeniyle konut ve işyerlerinin iç içe geçtiğini, cadde ve sokakların ihmal ve takipsizlik nedeni ile park sorunu yaşadığını ve inanılmaz derecede karmaşık bir yapının oluştuğunu anlattı. Zeytinburnu insanının birbiri ile kavgalı hale geldiğini kaydeden Sadıker; burada yaşayan insanların olumlu yönde psikolojilerinin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

KRİZ DÖNEMİ OLSA BİLE ZEYTİNBURNU'NDA ÇOK İŞ FIRSATI VAR

Zeytinburnu'nun çok dinamik ve potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu belirten Sadıker, ilçede uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesinin, Zeytinburnu'nun dinamizmini yükseltecek çehresini değiştirecek çok önemli bir proje olduğunu vurguladı. Sadıker, "Bizim bunu dışardan gelen bir müteahhite verme şeklinde değil Zeytinburnu insanının kendi bünyesinde yani adeta Zeytinburnu insanının kooperatif zihniyetiyle bu projeden yararlandırılması ve bu projede bir kar varsa bu karın Zeytinburnu insanına sağlanması şeklinde bir proje düşüncemiz var" dedi.

Bu tip bir uygulamayı daha önce İstanbul Demirciler Kooperatifin'de gerçekleştirdiklerini ve son derece güçsüz durumda bulunan insanları değeri 1 milyon dolara ulaşan dükkan ve iş sahibi yaptıklarını anlatan Sadıker, bu kentsel dönüşüm projesi vesilesiyle Zeytinburnu'nda müteahhitlik hizmeti yapan firmalara kaynak oluşturmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Bu projenin zaten var olan ve devlet tarafından, İmar ve İskan Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen bir proje olduğunu belirten Sadıker "Bu projenin hayata geçirilmesi için bugün Zeytinburnu'nda olmayan bir inşaat firmasının buradan iş alması yerine, Zeytinburnu'nda yaşayan, burada istihdam edilen insanlarla paylaşılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 13:03:54
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 13:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?