18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Otoparkı kaçak mazot istasyonu yapmışlar

Zeytinburnu’nda kaçak mazot ticareti yaptıkları belirlenen bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda tonlarca mazot ele geçirildi. Baskını önceden fark eden şahıslar, kaçarak izlerini kaybettirdi.

Operasyon saat 02.00 sıralarında Tozkoparan’da kamyon garajı olarak kullanılan Halk Otoparkı’nda gerçekleştirildi. Bir ihbarı değerlendiren Zeytinburnu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bir şebekenin yasadışı yollarla otoparka getirdikleri kaçak mazotu, fahiş fiyata sattıklarını tespit etti.

Buraya baskın yapan güvenlik güçleri, otopark içine gizli şekilde tesis edilmiş istasyon ve mazot yüklü kamyonları ele geçirirken, olayla ilgili oldukları sanılan 3 kişinin baskını erken fark ederek kaçtıkları belirtildi.

Operasyon sonucu kaçak mazotun sahibi oldukları öne sürülen şebekenin elebaşısı Rıfat Erdil ile ismi tespit edilemeyen 2 kişi kaçarak izlerini kaybettirdi. Emniyet yetkilileri, elma kasalarıyla kamufle edilmiş olan ve içinde 3.5 ton kaçak mazot bulunan bir kamyon ile otoparka tesis edilmiş istasyon ve tankerlere el koydu.

Kaçak istasyonun hemen yanında bulunan tüp yüklü kamyon dikkat çekerken, yetkililer bu şekilde meydana gelebilecek tehlikenin faciaya dönüşebileceğini vurguladı. Polis, el konulan malzemelerle birlikte kaçan zanlılarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 13:39:53
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 01:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?