22
Mayıs
2024
Çarşamba
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Özhan yine gönülleri fethetti

Ünlü sanatçı Ahmet Özhan Yenikapı Mevlevihanesi’nde verdiği muhteşem konserle gönülleri bir kez daha fethetti.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 6. sı gerçekleştirilen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında Yenikapı Mevlevihanesi eski günlerinden birini daha yaşadı. Türk Tasavvuf Müziğinin üstadları Itri, İsmail Dede Efendi, Şeyh Galip gibi ünlü isimleri yetiştiren Yenikapı Mevlevihanesi dün akşamda günümüzün ünlü tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan’ın seslendirdiği eserlerle bir kez daha tarihe tanıklık etti.

Geçirdiği iki büyük yangından sonra harebeye dönen ve Anıtlar Kurulu’dan tadilat planları için onay bekleyen Mevlevihaneyi dolduran yüzlerce kişi mana ikliminde kanat açan semazenleri de hayranlıkla izledi.

Seyircilerin sevgi gösterileri altında sahneye çıkan ünlü sanatçı Türk Tasavvuf Müziğinin en güzel eserlerini Zeytinburnulular için seslendirdi. Zaman zaman semazenlerin de eşlik ettiği Özhan’a ilgi büyüktü.

Özhan burada yaptığı kısa konuşmada seyircilerden mevlevihanenin manevi atmosferine uygun davranmalarını istedi.Yaklaşık bir saat sahnede kalan Özhan’ı dinlemeye gelenler zaman zaman duygulu anlar yaşadı.
Belediye Başkanı Murat Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen konseri Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi’nin yanı sıra Zeytinburnu Kaymakamı Selim Cebiroğlu, Askerlik Şuba Başkanı Albay Seracettin Çevik, İlçe Emniyet Müdürü Selim Kutkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Faik Güler ile çok sayıda seçkin davetli topluluğu izledi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 10:54:48
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 12:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?