23
Mayıs
2024
Perşembe
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sahte para operasyonunda 3 gözaltı

Zeytinburnu’nda, sahte para bastığı belirlenen bir matbaaya yönelik düzenlenen operasyonlarda yakalanan 3 kişiden 1’inin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilmiş olduğu iddia edildi. Operasyonlar kapsamında 400 bin YTL tutarında sahte para ele geçirildi.

Mali Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Zeytinburnu İlçesi’nde bir matbaada sahte TL, YTL ve sahte vize pulu basıldığının tespit edilmesi üzerine operasyon düzenlendiği ve olayla ilgili 3 kişinin suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, zanlılarla birlikte 620 tabaka halinde 3 bin 720 adet önü yüzü basılmış sahte 100 YTL, 38 tabaka halinde 456 adet basımı tamamlanmış 20 milyonluk banknot, bin 500 tabaka filigranlı ve emniyet şeritli para kağıdı, 15 adet film, 21 adet çinko kalıp, 13 adet vize pulu, 50 bin adet korsan CD kapak kartoneti, 100 adet korsan CD, çinko kalıpları, 1 adet matbaa makinesi, 1 adet mor ışık ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen sahte paraların yaklaşık 400 bin YTL tutarında olduğu bildirildi.

Operasyonda yakalanan kişilerin emniyetteki sorgusu sonucu, şebeke üyelerinin piyasaya sahte para sürmek üzere hazırlık yaptığı, 12 bin sahte YTL’yi 5 bin YTL karşılığında başka bir şebeke üyesine satmak istediği anlaşıldı. Soruşturmada gözaltına alınan A.K’nın TSK bünyesinde uzman onbaşıyken 2000 yılında karıştığı bir uyuşturucu operasyonundan dolayı sabıka kaydı olduğu gerekçesiyle 8 ay hüküm giydiği ve meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.

A.K’nın yapılan üst aramasında, sahte askeri kimlik ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyon kapsamında, matbaa sahibinin sahte para olayıyla ilgisinin bulunmadığı için sadece ifadesinin alındığı; ancak aynı kişinin daha önceki tarihlerde korsan CD kartoneti basmaktan emniyette kaydının bulunduğu belirlendi. Konuyla ilgili gözaltına alınan ve emniyetteki sorgusu tamamlanan M.D, M.K ile A.K, Zeytinburnu Adliyesi’ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 13:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?