18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Toplu değil, tek tek

Zeytinburnu Belediyesi, belediyecilik anlayışında yine bir ilke damga vuruyor. Başkan Murat Aydın, 500 çocuğu sünnet ettireceklerini belirterek, “Ancak çocuklarımızı kurbanlık koyunlar gibi toplu değil, tek tek, bir aylık dönem içinde sünnet ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Zeytinburnru Belediyesi'nin bu yıl 17.'sini düzenleyeceği Geleneksel Sünnet Şöleni ile 500 çocuk daha erkekliğe ilk adımı atacak.

Avrasya Hospital'ın katkılarıyla gerçekleştirilecek toplu sünnet, 9 Temmuz akşamı belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilecek etkinliklerle şölene dönüşecek.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerin imdadına Zeytinburnu Belediyesi yetişti. Maddi imkansızlık ve benzeri nedenlerle çocuklarını sünnet ettiremeyen anne babaların yüzü artık gülüyor. Belediye, Zeytinburunu'nda yaşayan ve ailelerinin durumu iyi olmayan 500 çocuğu sünnet ettiriyor.

Tüm düğün masraflarını karşılayacak olan belediyenin düzenlediği şenlik palyaço, sihirbaz ve çeşitli animasyon gösterileri ile şölene dönüşecek.

9 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan şölen hazırlıkları tamamlandı.

Ölçülerine göre siparişi verilen sünnet kıyafetleri çocuklara dağıtılmaya başlandı. Anne babaları ile birlikte belediyeye gelen çocukların, kıyafetlerini alırken bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi.
Böyle bir imkanı kendilerine sağladığı için Belediye Başkanı Murat Aydın'a teşekkür eden aileler de çocuklarının mutluluğuna ortak olurken, bazı anneler ise gözyaşlarını tutamadı.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 16:57:14
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 11:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?