23
Mayıs
2024
Perşembe
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Zanlı linçten zor kurtuldu

Zeytinburnu’nda, yaşlı bir kadını boğarak öldürdükten sonra cesedini yaktığı iddia edilen genç, mahalleli tarafından linç edilmek istendi. Vatandaşlar, zanlının içinde bulunduğu polis aracını yumrukladı.

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, 65 yaşındaki Samiye Hot, evine gelen bir kişi tarafından boğularak öldürülmüş, cesedin de içinde bulunduğu ev daha sonra ateşe verilmişti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, vatandaşların da ifadeleri doğrultusunda, yaşlı kadınla aynı apartmanda oturan ve "hırsızlık" suçundan sabıkalı olduğu öğrenilen ’İbrahim’ isimli gencin evine operasyon düzenledi.

Kapının kapalı olduğunu anlayan polis, olay yerine çilingir çağırdı. Kapının çilingir yardımıyla açılmasının ardından polis, zanlının apartman boşluğundan kaçarak çatı katına saklandığını belirledi. Zanlı, saklandığı yerde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Polisin zanlıyı apartmandan çıkardığı sırada ortalık karıştı. Samiye Hot’u boğarak öldürdükten sonra cesedini yaktığı iddia edilen zanlı, öfkeli vatandaşların hışmına uğradı.

Vatandaşlar, gözaltına alınan zanlıyı linç etmek isteyince olay yerinde gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, zanlıyı güçlükle olay yerinden uzaklaştırdı. Zanlı, güçlükle polis aracına bindirilirken, vatandaşlar aracın önünü kesti.

Öfkeli kalabalık, aracın kapısını açarak şahsa saldırdı. Güvenlik güçleri, vatandaşları güçlükle sakinleştirdi. Vatandaşlar, polis aracını da tekmelerken, gerginlik zanlının olay yerinden uzaklaştırılmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 16:44:22
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 15:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?