17
Mayıs
2024
Cuma
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Zeytinburnu belediye Başkanı: 'Orkestra var şef yok'

Uzmanların muhtemel bir büyük depremde yüz binlerce kişinin öleceğini ileri sürdüğü İstanbul’da deprem çalışmalarında karşılaşılan görüş ayrılıkları ve bürokrasi, pilot bölge seçilen Zeytinburnu’nun belediye başkanı Murat Aydın’ı çileden çıkardı. Başkan Aydın, önce Zeytinburnu’nun neden pilot bölge seçildiğini "Bu konuda gerekli olan teknik alt yapıyı İstanbul’da ilk önce tamamlayan belediye biz olduk ve işin öncülüğünü üstlendik. Şu anda ilçede bulunan tüm binaların kimlik numaralarından içinde oturan maliklerine kadar hepsinin bilgisi bilgisayar ortamına aktarıldı. Kent Bilgi Sistemi dediğimiz bu proje ile Zeytinburnu’nun tamamı dijital ortama aktarılmış oldu. Bunun yanında deprem konusunu belediye olarak ilk önce biz gündeme taşıdık" sözleriyle açıkladı.

Zemin riski bakımından ilçenin 12. sırada olduğuna dikkat çeken Aydın, Zeytinburnu halkının başına talih kuşu konduğunu söyledi.

Projenin hayata geçirilmesiyle Zeytinburnu’nun İstanbul’un en güvenli bölgesi haline geleceğini ifade eden Aydın, çalışmaları yürüten üniversiteler ve ilgili kurumlar arasında yaşanan çekişmelerden yakındı. Bilim dünyasından profesörlerin bile yapılan çalışmalarda ortaya konacak parametreler konusunda dahi ortak bir görüşbirliğine varamadıklarının altını çizen Başkan Aydın, zamanın İstanbul halkının aleyhine işlediğini kaydetti. Deprem çalışmaları konusunda gelinen noktayı "Orkestra var şef yok" sözleriyle kamuoyuna duyuran Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Biz belediye olarak üzerimize düşeni bugüne kadar eksiksiz olarak yerine getirdik. Ancak bu iş sadece bizim çabamızla olmuyor. Bir an önce çok seslilikten vazgeçilmelidir. Artık her kafadan ses çıkmamalı ve birileri bu duruma el koymalıdır. Zamanla yarıştığımızın herkes farkına varmalı. Kişiler ve kuramlar arasındaki fikir çatışması sona erdirilmelidir. Kendilerini insanlığa hizmet etmeye adamış kişiler içinde bulundukları kısırdöngüden bir an önce çıkarak kendilerine gelmelidir. Yoksa son pişmanlık fayda etmeyecektir" diye konuştu.

iha-zeytinburnu
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 12:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?