19
Mayıs
2024
Pazar
ZEYTİNBURNU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Zeytinburnu'nda deprem tatbikatı

Zeytinburnu'nda 5 katlı bir bina, yıkım ekipleri tarafından kolon kesme yöntemiyle çökertildi. Çöken binaya yerleştirilen iki deprem kabininin de test edildiği yıkım işleminin ardından, Arama Kurtarma ve Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin katıldığı bir arama kurtarma eğitimi gerçekleştirildi.
Deprem Kabini Projesi kapsamında, Zeytinburnu Ambarlar bölgesinde yol bağlantı çalışmaları için istimlak edilen binalardan biri olan 5 katlı bir bina, yıkım ekipleri tarafından kolonların kesilmesiyle yöntemiyle, halatla bağlanıp çökertildi. Binanın çöküşünün ardından, arama kurtarma ekipleri tarafından daha önceden binaya yerleştirilen deprem kabinleri aranmaya başlandı. İçine cansız manken ve kamera yerleştirilen deprem kabinleri, ekiplerin başarılı çalışmaları sonucunda bulundu.
Binanın yıkımı ve arama kurtarma çalışmaları, çevrede bulunan mahalle sakinleri tarafından meraklı gözlerle izlendi.
Tatbikattan önce basın mensuplarına bir açıklama yapan İnşaat Mühendisi Mehmet Ali Pıtraklı, "Deprem kabini akülü sistemi, aydınlatma sistemi ve siren sistemini 10 gün süreyle çalıştıracak güçtedir. Kabin, İTÜ tarafından onaylanan 1 metrekarelik, 4 kişinin rahatlıkla korunma ve güvenliğini sağlayan bir projedir. Kabin içinde kalanların güvenli bir şekilde kurtarma ekipleri ulaşana kadar özel yiyecek ve su paketleriyle hayatta kalmalarını sağlamak üzere hazırlanmıştır. Kabinler 50 ton yüke dayanıklıdır" dedi.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 17:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?