6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Tarihçe

Fen Edebiyat Fakültesi; l7.05.2007 tarihli Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair 5662 Sayılı Kanun’un 7.Maddesi ile 2809 Sayılı Kanuna eklenen Ek Madde 83 uyarınca kurulan Kırklareli Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kırklareli İl Merkezine 13 km mesafede, Kavaklı beldesi yakınında, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Ziraat Aletleri Fabrikası’nın, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile Hazine’ye devredilmesinden sonra, Üniversite’nin girişimleri neticesinde, söz konusu 237,616 m2 lik arsa ve üzerindeki 11 bina, Milli Emlâk Genel Müdürlüğü’nün 01.11.2000 tarihli ve 26/3307-13392/56001 sayılı yazısı ile Trakya Üniversitesi’ne tahsis edilmiştir. 2001-2003 yıllarında binaların onarımı ve çevre düzenlemeleri devam etmiştir. Şubat 2009 tarihi itibariyle Fen-Edebiyat Fakültesi “Kavaklı Yerleşkesi”nde açılmıştır.,

Dekanlık Hizmetleri Kavaklı Yerleşkesi B/Blok’ta sürdürülmekte olup, Özel Ten Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu sahibi hayırsever işadamı Atilla ORHAN’IN katkılarıyla 600 metre karelik 4 katlı Fen Edebiyat Fakültesi derslik binası temel atma töreni 16.04.2009 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında derslik binası olarak hizmete girmiştir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Adres2 :Kavaklı / Kırklareli
Posta Kodu :
Telefon :0-288-246-17-34
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.