30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

1.Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı

Uluslararası ekonomik krizin etkisini azaltmak, esnaf ve zanaatkarları bir araya getirmeyi hedeflen 1. Lüleburgaz Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı, açıldı. 

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak tarafından açılan fuar 15-19 Ekim 2008 tarihleri arasında Lüleburgaz Belediyesi Kapalı Pazaryeri ve Semt Merkezi'nde açık kalacak. Fuarın açılışını gerçekleştiren Vali Coş, esnaf ve zanaatkarların haftalarını kutlayarak Lüleburgaz Belediyesi' nede böyle bir organizasyondan dolayı teşekkür etti. 

Vali Coş ayrıca ilk kez yapılan bu fuarın kalıcı olmasını ve geleneksel hale gelmesini dileyerek, "Bugün Lüleburgaz Belediyemizin gerçekten çok önemsediği ve bende önemsediğim ve önemli bulduğum için de bizzat gelerek iştirak ettiğim fuarda buluşmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyim. Esnaflarımız, zanaatkarlarımız milletimizin, milli birlik ve bütünlüğümüzün teminatı olan camiadan bitanesidir" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Oda Başkanları ile Esnaf ve zanaatkarlar fuarın açılış kurdelesini kesti.
Fuarın açılışını yapan Vali Coş ve beraberindekiler daha sonra fuarı gezerek esnaf ve zanaatkarların kurdukları stantları dolaştı. Vali Coş stantları dolaşırken esnaf ve zanaatkarlarla yakından ilgilenerek, yaptıkları meslekleri de stantlarda denedi. Bazı stantta pilav kazanının başına geçen Vali Coş, başka bir stantta ise mangal başına geçerek köfte pişirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:45:08
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 15:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?