7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

10 günlük kabusu anlattı

Kırklareli’nin Kayalı Köyü’den Bursa’daki aağabeyinin yanına giden ve burada kendisinden 40 yaş büyük akrabası tarafından kaçırılan 17 yaşındaki E.Ü. ailesine teslim edildi. Babasının evine dönen E.Ü., 10 gün boyunca camları panjurlarla kapalı olan evde kilitli odada tutulduğunu söyledi.

Kırklareli’nin Kayalı Köyü’nde yaşayan E.Ü., Bursa’da yeni bir evine taşınan evli ağabeyine yardım etmek için annesi Fatma Ü. ile birlikte 21 Ocak günü Bursa’ya gitti. Burada ağabey Nevzat Ü.’in taşınmasına yardımcı olan anne ve kızı bir süre burada kalmaya karar verdi. Ancak 30 Ocak günü E.Ü., çalan cep telefonundan sonra üzerinde eşofmanları ile dışarıya çıktı. Daha sonra ise kendisinden haber alınamadı. Bunun üzerine aile polise giderek kayıp başvurusu yaptı.

Aynı gün akrabaları evli ve 1 çocuk babası 57 yaşındaki O.G.’nin de ortadan kaybolduğunu öğrenen aile, kızlarını O.G.’nin kaçırdığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen E.Ü. ve O.G.’nin cep telefonlarına ve kendilerine ulaşılamadı.

Konuyla ilgili haberlerinin basında yer almasının ardından aile kızlarını bulabilmek için televizyon programına katıldı. Bu programı izleyen bir seyirci E.Ü.’nün Bursa’nın Karacabey İlçesi’ndeki bir evde kaldığını söyledi. Bu ihbar üzerine polis ekipleri belirtilen adrese baskın yaparak evde tutulan genç kızı kurtardı. O.G.’yi ise gözaltına aldı. Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen O.G., ‘Küçük yaşta kızı alıkoyma’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Bursa’an İstanbul’a getirilen E.Ü. ailesine teslim edildi. Daha sonra ailesi ile birlikte Kırklareli merkeze bağlı Kayalı Köyü’ndeki evine gelen genç kız yaşadıklarını anlattı.

‘KONUŞACAĞIM’ DİYE MESAJ ÇEKMİŞ
Akrabaları O.G.’nin cep telefonuna mesaj attığını söyleyen E.Ü. şunları söyledi:
“Ben cevap vermedim. Kaçırılmadan bir gün önce de bana ‘Neden mesajlarıma cevap vermiyorsun. Seninle konuşmak istiyorum’ diye yazdı. Bunu korkudan aileme söylemedim. Ertesi gün ise evde oturduğum sırada O.G. ‘Aşağı in seninle bir şey konuşacağım’ diye yeniden mesaj çekti. Ben de üzerimdeki eşofmanımla indim. Beni zorla bir arabaya bindirerek Bursa’nın Karacabey ilçesinde kiralık olarak tuttuğu bir eve götürdü. Arabada benim cep telefonumu kırdı. 10 gün boyunca camları panjurlu kapısı kilitli odada tutuldum. Bana ‘Senin ailen artık benim. Benden başkasını tanımayacaksın. Karımdan ayrılıp seni alacağım’ demeye başladı. Kaçmayı çok denedim ama panjuru açamadım. Evde bana hiçbir şey yapmadı. Ama çok korktum. Ailem bir kanalda benim fotoğrafımı gösterince binaya girerken beni gören birisi polise ihbar etmiş. Daha sonra gelen polis beni kurtardı. Aileme kavuştuğum için mutluyum. Maddi sıkıntılar nedeniyle okulumu bırakmıştım. Şimdi tek hedefim Açık Öğretim Lisesini bitirip, daha sonra öğretmen olmak.”

Anne Fatma ve baba Casim Ü. ise kızlarına kavuştukları için çok mutlu oldukları söyledi
 

...
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 15:11:15
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 15:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?