8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRKLARELİ

13 işletmede atıksu analizi yapıldı

KIRKLARELİ'NDE ATIKSU ANALİZİ YAPILDI

Kırklareli'nde Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Meriç-Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında atık su analizi yaptı.

Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı Kırklareli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kırklareli bölgesinde yer alan bazı işletmeleri mercek altına aldı. Denetimlere Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ölçüm ve Denetim Daire Başkanlığı, Kırklareli İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi-ÇED ve Planlama Şube Müdürlüğü ekipleri katıldı.

15 kişiden oluşan uzman ekip, il sınırları içerisinde yer alan 13 ayrı işletmeden atık su numunesi aldı. Numuneler aynı gün içerisinde atık su analizi yapabilecek yetenek ve donanıma sahip 2 adet mobil laboratuvar aracında analiz edildi. Söz konusu denetimlerde, özellikle atık su konusundaki izinler ve geçmiş analiz sonuçları da yerinde incelendi. Denetimlerde tespit olunan eksikliklere göre, çere kanunu uyarınca ilgili işletmeler hakkında uygulanacak olan idari para cezalarının tayini için, alınan analiz sonuçları ve tespitler Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğüne sunulacak. Bundan sonra da, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce yapılan denetimlere ilave olarak, Çevre ve Orman Bakanlığınca bu tür denetim ve kontrollere periyodik olarak devam edilecek.

KIRKLARELİ'NDE ATIKSU ANALİZİ YAPILDI
KIRKLARELİ'NDE ATIKSU ANALİZİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 18:46:03
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 20:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?