30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

2 ton altın için arayış sürüyor

Kırklareli'nde "Bulgar Sadık" lakaplı bir çeteciye ait olduğu ileri sürülen 2 ton altını arama çalışmaları sürüyor. İş makinaları yerine kuyu sistemi ile tek noktada devam eden çalışmalarda 8 metre derinliğe inildi.

Tarlanın sahibi, altın bulunacağına inanmadığını ancak define arayıcısına yine de izin verdiğini söyledi. Arama sonunda defineye ulaşılırsa, tarla sahibi bulunacak altınların yüzde 10'unu alacak.

Milli mücadele dönemi çetecilerinden 'Bulgar Sadık'ın baskın ve soygunlardan elde ettiğine ve Kırklareli kent merkezi Akalar Mahalesi'nde Abdullah Düzyol'a ait tarlaya gömüldüğüne inanılan 2 ton altın için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan izinle başlatılan kazı çalışmaları sürüyor. Metin Arda adlı bir işadamının yaptırdığı kazıya önce iş makinalarıyla başlandı.

Ancak daha sonra kazıyı yürüten işçilerin can güvenliği açısından 'keson kuyu' olarak adlandırılan bir yönteme geçildi. Beton künkler yardımıyla inşaa edilen kuyuda şu ana kadar 8 metreye ulaşıldı. Define arama çalışmalarının bir aylık izinle sınırlı olduğu belirtildi. Kazı çalışmalarına Kırklareli Valiliği, Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Kırklareli Müze Müdürlüğü'nden birer görevli de nezaret ediyor.

Arama çalışmalarında dördüncü güne gelinmesine rağmen bir sonuca ulaşılamazken, Düzyol, "Aramalarına izin verdim. Burada 10 yıl önce de birileri gelip altın aradılar. O zaman da izin vermiştim. Bu kez bulunursa 2 tonun yüzde 10'u olan 200 kilo altın alacağım. Ben altını elimde görmedikçe inanmam. Ancak yine de çıktığını varsayarsak, bu parayla Çocuk Esirgeme Kurumu başta olmak üzere hayır kurumlarına bağışta bulunacağım. Kalan kısmıyla da rahat bir hayat sürmeyi düşünüyorum" dedi.

Kazı çalışmaları havaların müsait olması halinde bir ay boyunca sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:35:20
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 15:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?