30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

5 kaçak ölüm orucuna başladı

Kırklareli'ndeki Gaziosmanpaşa Yabancı Kabul ve Barınma Merkezi'nde kalan 5 İranlı, kendilerine geçici ikamet adresi verilmemesini ve serbest bırakılmamalarını protesto etmek için ölüm orucuna başladı.

Gaziosmanpaşa Yabancı Kabul ve Barınma Merkezi'nde kalan İranlı Zahra Nasiri Seyithalan, Raha Hosenzadgan, Mohammad Ali Javelpoor, Latife Derya Neverdi ve Saeed Kazamini avukatları aracılığıyla bugün ölüm orucuna başladıklarını bildirdi. İranlı kaçaklar yaptıkları yazılı açıklamada suçsuz yere alıkonulduklarını öne sürerken ölüm orucunu sürdüreceklerini belirti. Ölüm orucu eyleminde bulundukları iddia edilen 5 İranlının zaman zaman yemeklerini yediklerini belirten Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, “Valilik olarak bir psikiyatr ile doktorun görevlendirildi. Ancak kaçaklar sağlık ekibinin desteğini kabul etmedi. Bu kişilerin dertleri ülke içine salınıp, serbest bırakılmak. Konuyu ilgili bakanlığa bildirdik. Bakanlıkta gerekirse BM temsilcileriyle görüştükten sonra bize dönüş yapacak. Şu anda bekleme aşamasındayız. Valilik olarak, bakanlıktan gelecek olan talimatlar doğrultusunda harekat edeceğiz” diye konuştu. 

Türkiye üzerinden kaçak yollarla Yunanistan ve Bulgaristan'a kaçarkan yakalanan 174 kaçağın bulunduğu Kırklareli'deki Gaziosmanpaşa Yabancı Kabul ve Barındırma Merkezi'nde 12 Haziran'da çıkan isyanda İngiliz kaçak Adam Terry ölürken 2'si polis 4 kişi yaralandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 17:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?