7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

60 bin araç trafikten çekilecek

Ulaştırma Bakanlığı, 35 ve üzeri yaştaki 60 bine yakın kamyon, tanker, çekici ve otobüsü trafikten çekerek, hurdaya ayrılacak bu araçların özelliğine göre sahiplerine bin 650 ile 7 bin 500 YTL arasında değişen tutarlarda ödeme yapacak.

Ulaştırma Bakanlığı’nın bir kısım motorlu taşıtın piyasadan çekilmesine ilişkin tebliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Uygulama, modeli 1972 ve öncesi yıllar olan, izin verilen azami yüklü ağırlığı 3 bin 500 kilonun üzerinde ve yük-eşya taşımak için imal edilmiş kamyon, tanker ve çekiciler ile sürücüsü dahil 16 adet ve üzerinde koltuğu olan otobüsleri kapsıyor. Bu kapsama giren motorlu taşıtları, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Hurda İşletmesi Müdürlüğü"nün "Kırıkkale Hurda Müdürlüğü", "İzmir - Aliağa Hurda Müdürlüğü", "Kocaeli-Seymen Hurda Müdürlüğü"nden herhangi birine teslim ederek alacağı "hurdaya ayrılmıştır" kaşeli trafik tescil belgesini sunan taşıt sahiplerine Ulaştırma Bakanlığı’nca belirlenen miktarlarda ödeme yapılacak.

ÖDEMELER

15 Ocak’tan itibaren kademeli olarak trafikten çekilecek 59 bin 442 araca, ağırlıklarına ve tipine bağlı olarak bin 650 ile 7 bin 500 YTL arasında ödeme yapılacak. Trafikten çekilecek taşıtlara ödenecek tutarın belirlenmesinde 9 Kasım 2007 itibariyle Karayolu taşıma Yönetmeliği kapsamında verilmiş yetki belgesine sahip taşıtlar için bin 500 YTL ile taşıt ağırlığının yüzde 60'ının toplamı esas alınacak. Diğer taşıtlara ise taşıt ağırlığının yüzde 60 ile 750'nin toplamı kadar ödeme yapılacak.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri uygulamanın taşımacılığın yüzde 98’inin yapıldığı karayolunda güvenliği sağlamak amacıyla başlatıldığını bildirdiler.

ANKA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 14:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?