26
Mayıs
2024
Pazar
KIRKLARELİ

60 engellinin parmak izi alındı

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün "Zihinsel Engellilerinin Parmak İzlerinin Alınması Projesi" kapsamında 60 engelli vatandaşın parmak izleri alındı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Göksel Kaya, zihinsel engelli ya da sağır ve dilsiz olan engelli çocukların, vatandaşların kaybolduklarında kendilerini ifade edemediği için mağdur olduklarını belirterek, "Çocuklarımızın parmak izlerini alarak adres ve kimlik bilgilerini kaydediyoruz ve herhangi bir kaybolma durumunda bu bilgilerden yararlanarak ailelerine ve yakınlarına kısa sürede ulaşarak kaybolan kişiyi ailesine, yakınlarına teslim ediyoruz. Proje kapsamında 200 engelli vatandaşımızın ve çocuklarımızın parmak izini almayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu ise, projenin çok yerinde olduğunu, herhangi bir olumsuz durumda kendini ifade edemeyen vatandaşların yakınlarına kısa sürede ulaşılabileceğini ifade ederek, "Daha önce Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü böyle bir projeyi başlattıklarını bize söylediler. TSD Kırklareli Şubesi olarak kendilerine yardım etmeye çalıştık. Proje kapsamında ilk önce Vize ilçesinden parmak izi alınmaya başlandı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün güzel bir uygulaması. Dernek üyeleri olarak biz bu projeden memnunuz. Proje zihinsel engelli arkadaşlarımızın kaybolduğu zaman, kaza geçirdiği, kendini anlatamadığı zamanlarda ailesi ve yakınlarına kısa sürede ulaşılması açısından çok iyi olacak" diye konuştu.

Kırklareli Engellilerle Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu da, polis teşkilatına böyle bir proje yaptıkları için teşekkür ederek, engelli çocuklar ve vatandaşların emniyet sorununun proje sayesinde ortadan kalktığını söyledi. 

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2012 Salı 18:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?