30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Amblem ve Logotype Yarışmaları

Kırklareli Valiliği ve yeni kurulan Kırklareli Üniversitesi tarafından düzenlenen Amblem ve Logotype Yarışmaları'nda, birincilere 4 bin YTL, ikincilere ise 2 bin YTL para ödülü verilecek. 

Kırklareli Valiliği ve yeni kurulan Kırklareli Üniversitesi kentin kimliğini ortaya çıkaracak logo yarışması düzenliyor. Valilik ilk düzenlediği amblem ve logotype yarışmasında 28 kişiden 49 eserin katılmasına rağmen bayrak veya ay yıldız ile tarım, orman ve denizi birarada simgeleyen bir logo çıkmayınca yarışmayı tekrarlama kararı aldı. Yeniden başlatılan yarışma sürecinde özellikle bayrak, ay yıldız ve tarım motiflerinin etkili olması isteniyor. Yarışma, Kırklareli Valiliği'nin tanıtımı amacıyla ve kurumsal kimlik olarak kullanabileceği, özgün amblem ve logotype tasarımların üretilmesi amacıyla açıldı. Yarışmaya katılan tasarımların, Kırklareli Valiliği'nin kurumsal kimliğini taşıması, ilin ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi, coğrafi özelliklerini yalın ve etkileyici bir şekilde yansıtılması bekleniyor. Tasarımlarda estetik, yalınlık, özgünlük, çağdaşlık, bütünlük, renk ve grafik kavramlarının da dikkate alınacağı duyuruldu. Yarışmada birinciye 4 bin YTL, ikinciye ise 2 bin YTL para ödülü verilecek.
 
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'ın kurucu rektörlük görevini yürüttüğü yeni açılan Kırklareli Üniversitesi de kurumsal kimliğini arıyor. Kırklareli Üniversitesi'nin bulunduğu yöreyi tarihi ve kültürel, sosyo-ekonomik, coğrafi ve çevresel özellikleri tanıtması beklenen amblem ve logotype yarışmasında birinci olana 4 bin YTL, ikinciye ise 2 bin YTL para ödülü verilecek. Her iki yarışma ile ilgili olarak şartnamelerin internet sitelerinden duyurulacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 15:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?