7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Angus pazarında rezalet

BAYRAMI GÖREMEDEN TELEF OLDULAR

Uzun yolculuktan sonra Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine getirilerek satışa sunulan ithal anguslar, hastalanarak Pazar yerinde telef oldu. Hastalanan anguslar görevliler tarafından pazaryerinin ortasında kesilip, iş makinelerinin kepçeleri ile kamyonlara yüklenerek Et Balık Kurumu'na gönderiliyor. Görevlilerin yetersiz kaldığı pazarda ise vatandaşlar hayvanları sopalarla dövüp işkence ederek kamyonlara yüklemeye çalışıyor.

Deniz ve karayolu ile uzun yolculuktan sonra Türkiye'ye getirilen kurbanlık anguslar Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kurulan kurban pazarında satışa sunuluyor. Pazar yerinde ise tam bir rezalet yaşanıyor. Birlerce kişi kurban alabilmek için günlerdir sırada beklerken satışa sunulan onlarca angus pazar yerinde telef oldu. Hastalanan kurbanlık anguslar görevli kasaplar tarafından anında Pazar yerinin ortasında kesiliyor ve iş makineleriyle çöpe atılır gibi üst üste kamyonlara yükleniyor. Pazar yerinde hala çok sayıda hasta Angus yerlerde yatıyor.

Kurbanlık almak için Trakya ve İstanbul'dan Lüleburgaz'a gelen vatandaşlar ise tam bir çile çekiyor. Kurban pazarında tek kantarın bulunması ise uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Kurban almak için İstanbul'dan geldiklerini söyleyen vatandaşlar üç gündür beklediklerini ve hala kurbanlarını alamadıklarını belirterek, "Kurbanlık almak için İstanbul'dan geldik ancak üç gündür sıra gelmedi. Sistem çok yanlış, bankaya gidiyoruz kuyruk, makbuzları teslim etmek istiyoruz kuyruk, pazarda kuyruk, kantarda

kuyrukta beklemek zorunda kalıyoruz. Hayvanlar hastalanıyor ve buruda kesiliyor ve kepçelerle kamyonlara yüklenerek Et Balık Kurumuna gönderiliyor. Bu hayvanlar satışa sunulacak, acaba burada İslami usullere göre mi kesiliyorlar. Görevliler yetersiz, bakın vatandaşlar görevlilere yardımcı olmak için çalışıyor. Böyle sistem olmaz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Günlerdir kurbanlık alabilmek için sıra bekleyen bazı vatandaşlar ise hayvanların yemesi için konulan samanların içine yatarak vakit geçirmeye çalıştı.

BAYRAMI GÖREMEDEN TELEF OLDULAR
BAYRAMI GÖREMEDEN TELEF OLDULAR
BAYRAMI GÖREMEDEN TELEF OLDULAR
BAYRAMI GÖREMEDEN TELEF OLDULAR
BAYRAMI GÖREMEDEN TELEF OLDULAR
BAYRAMI GÖREMEDEN TELEF OLDULAR
BAYRAMI GÖREMEDEN TELEF OLDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 16:05:01
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 16:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZCAN BABAT IP: 85.103.182.xxx Tarih : 20.11.2010 11:01:09

MÜBAREK KURBAN BAYRAMIMIZI KUTLADIĞIMIZ ŞU GÜNLERDE ANGUSLARA YAPILAN BU EZİYET HİÇ DE HOŞ DEĞİL.BİZİM MİLLET OLARAK EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ TEZ CANLI OLMAK ACELE OLARAK BU ANGUSLARI GETİRDİLER AMA HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ PLAN VE PROGRAM OLMADIĞI İÇİN YİNE ÇİLEYİ VATANDAŞ VE ANGUSLAR ÇEKTİ......