30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Armağan Köyü sakinleri tapularına kavuştu

Kırklareli merkeze bağlı Armağan Köyü sakinleri tapularına kavuşma sevinci yaşadı. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından kadastro işlemleri tamamlanan 3 bin 491 taşınmazın tapusu hak sahibine verildi. 

Tapuların dağıtım törenine Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş katılarak köylülerin sevincine ortak oldu. Bayram havasında geçen tapu törenine köylüler büyük ilgi göstererek yetkililere sevgi gösterisinde bulundu. Törende konuşan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, tapu ve kadastronun önemini vurguladı. AK Pati Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ise her zaman Kırklareli halkının, çiftçinin, köylünün yanında olduklarını belirterek dağıtılan tapuların hayırlı olmasını diledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ali Ambar da, Armağan köyünde biten kadastro işlemlerinin Kırklareli'nin her yerinde yapılıp tapuyla resmileştirileceğini belirtti. Kadastro olmadan kimsenin hiç bir plan yapamayacağını belirten Edirne Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Aydoğan ise ''Bu yüzden kadastronun ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Bir çocuk nasıl ilk doğduğunda nüfusa kaydettiriliyorsa sizin tarlalarınız da aynı bir çocuk gibidir.'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Avni Coş, Milletvekili Sarıçam, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ambar tarafından hak sahiplerine tapuları verildi.

CHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 18:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?