7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Babaeski'de testere cinayeti

KIRKLARELİ’nin Babaeski İlçesi'nde 5 yıl önce ortadan kaybolan Faruk Solmaz’ın, korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Arazi anlaşmazlığı nedeniyle para karşılığında tutulan kişilerce kaçırılan Faruk Solmaz’ın, öldürüldükten sonra cesedinin parçalara ayrıldığı ve daha sonra yakılarak boş bir araziye gömüldüğü belirlendi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüphelilerden Ömer T., Beyazıt T. ve Ahmet İ., çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Babaeski Kapalı Cezaevine konuldu. Olayla ilgisinin olduğu belirlenen Fedai E. ve Haldun Y.’nin ise başka bir suçtan dolayı şu an Kırklareli Cezaevinde tutuklu olduğu belirlendi.

Cinayetin sanıklarından Ahmet İ'nin ihbarıyla ortaya çıkan olay, 22 Aralık 2002 tarihinde Babaeski’ye bağlı Yenimahalle Köyü'nde meydana geldi. Çiftçi 34 yaşındaki Faruk Solmaz’ın arazisini iddiaya göre aynı köyden olan ve Almanya’da çalışan 56 yaşındaki Ömer T. satın almak istedi. Ancak Faruk Solmaz arazisini satmak istemeyince, Ömer T. ile aralarında tartışma çıktı. Bunun üzerine sinirlenen Ömer T., 50 bin YTL para karşılığında 46 yaşındaki Beyazıt T., 36 yaşındaki Ahmet İ., 42 yaşındaki Haldun Y. ve 40 yaşındaki Fedai E. ile anlaşarak Faruk Solmaz’ın öldürülmesini istedi. Parayı alan 4 kişi, Faruk Solmaz’ı kaçırıp ruhsatsız av tüfeği ile öldürdükten sonra cesedini yaktı ve parçalara ayırarak boş bir araziye gömdü.

TEKRAR PARA KOPARTMAK İSTEDİLER

Aradan 6 ay geçtikten sonra Ömer T. parayla tuttuğu kişilere, Faruk Solmaz’ın cesedinin topraktan çıkartılarak dereye atılması talimatını verdi. Bunun üzerine Faruk Solmaz’ın parçalara ayrılmış cesedini gömdükleri yerden çıkartan zanlılar, bir kısmını dereye attı, kalan kısmını ise ‘yeniden para kopartırız’ düşüncesiyle toprağa gömdü.

Bir süre önce Ömer T’yi arayan zanlıların, cesedin bir kısmının kendilerinde olduğunu belirterek yine para istediği, ancak Ömer T'nin buna inanmayarak telefonu yüzlerine kapattığı öne sürüldü.

VİCDAN AZABI ÇEKİNCE JANDARMAYA GİTTİ

Bunun üzerine zanlılardan Ahmet İ, hem Ömer T'ye kızdığı hem de çektiği vicdan azabının etkisiyle, geçen hafta Babaeski İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek olayı anlattı ve cesedin kalan parçalarını ekiplere gösterdi. Jandarma ekipleri, olayı azmettirdiği öne sürülen Ömer T. ile diğer zanlı Beyazıt T.’yi gözaltına aldı.

Jandarma’daki ifadelerinin ardından cinayeti itiraf eden zanlılardan Ömer T., Beyazıt T. ve Ahmet İ. çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Babaeski Kapalı Cezaevine konuldu. Diğer zanlılar Fedai E. ve Haldun Y.’nin ise, farklı bir suçtan dolayı şu an Kırklareli Cezaevi'nde tutuklu olduğu belirlendi.

Faruk Solmaz’ın bulunan kemik parçaları ise, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 13:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?